Zoeken

Ducati brengt 2018 nieuws vanuit hartje Milaan

6 november 2017
Vanuit het Teatro Linear Ciack in het centrum van Milaan heeft Ducati op zondagavond het grote nieuws voor 2018 gepresenteerd. Voor het oog van honderdduizenden kijkers wereldwijd werden 4 nieuwe modellen het podium opgerold: Panigale V4, Scrambler 1100, Multistrada 1260 en 959 Panigale Corse.

Het gaat goed met Ducati. Sinds de overname door Audi lijkt er maar geen eind te komen aan de stormvloed nieuwe modellen. Net als de afgelopen jaren werd de premiere, die dit jaar Ducati World Première 2018, “Italian Symphony” was gedoopt, live via Internet gestreamd, maar voor het eerst was de show nu ook in Italië live op SKY tv te zien. 

Bijgestaan door Ducati MotoGP coureurs Andrea Dovizioso, die nog steeds een kleine kans maakt op de wereldtitel, en Jorge Lorenzo en voormalig Ducati MotoGP coureur en tegenwoordig testrijder en ambassadeur voor het merk Casey Stoner werden door Ducati’s CEO Claudio Domenicali de recente prestaties en ambities voor de toekomst uit de doelen gedaan.

Claudio Dominicali:
Ducati is een globaal merk met een solide Italiaanse basis: sportieve geest, uitblinken in design, een liefde van schoonheid en een capaciteit om grote passie op te wekken en unieke ervaringen te bouwen. We zijn een orkest met 1.600 man personeel. We zijn van ver gekomen. Vandaag ontwerpen en creëren we onnavolgbare motorfietsen. Samen met onze dealers zijn wereldwijd elke dag meer dan 5.000 mensen toegewijd om motorrijders uit 93 landen niet minders dan perfectie te bieden. Motorrijders wiens waardering voor ons werk constant aan het groeien is. Het jaar 2017 zal het beste jaar worden uit onze geschiedenis, het hoogtepunt van 8 jaar groei op rij. 
Met deze laatste motoren in de 2018 range richten we ons erop de ‘symfonie’ voort te zetten voortkomt uit een team effort waarin alle leden van het orkest in perfecte harmony met elkaar spelen en waarbij elke individu uitmuntend presteert om nieuw leven in onze fantastische motoren te blazen.

Naast de 4 compleet nieuwe motoren Scrambler 1100, 959 Panigale Corse, Multistrada 1260 en Panigale V4 was tijdens de presentatie ook nog plaats ingeruimd voor de Multistrada 1200 Enduro Pro, die weliswaar voor 2018 niet is vernieuwd, maar die wel een belangrijke rol gaat spelen in de 2018 DRE (Ducati Riding Experience) trainingen, de XDiavel, geïntroduceerd door de Award-winnende Massimo Buttura in een speciale videoboodschap en de Monster 821 die enkele weken geleden al was onthuld.