Zoeken

Ducati boert goed in 2021: beste 3e kwartaal ooit

20 oktober 2021
Ducati is duidelijk over z'n coronadip heen. Dankzij een extreem positief derde kwartaal hebben de Italianen uit Borgo Panigale nu al meer motoren uitgeleverd dan in het hele jaar 2020: 49.693 units versus 48.042 in 2020).

Het derde kwartaal van 2021 wordt bevestigd als het beste in de geschiedenis van Ducati, met een groei van +3% ten opzichte van dezelfde periode in 2020 en +25% ten opzichte van 2019. Eind september blijft de grootste markt voor afgeleverde motorfietsen die van Italië (7.954), gevolgd door de Verenigde Staten (7.475) en Duitsland (5.627).

Francesco Milicia, Ducati VP Global Sales and After Sales: 
"Ducati heeft de eerste negen maanden van het jaar afgesloten met verkoopvolumes die nu al hoger zijn dan het volledige jaar 2020, zowel voor de motorfietsen als voor de after-sales producten zoals kleding, accessoires en onderdelen. 

De groei die we doormaken is geheel verspreid over alle belangrijke markten waar Ducati aanwezig is en strekt zich uit over alle productfamilies. Wij zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten: de community van Ducatisti groeit over de hele wereld en de meest invloedrijke tijdschriften in de motorwereld kennen belangrijke prijzen toe aan Ducati motorfietsen. 

Dit is een bron van trots en voldoening voor ons hier in Borgo Panigale en in alle Ducati dochterondernemingen wereldwijd. Het merk is nu solider en meer gewaardeerd dan ooit en we richten ons nu al op volgend jaar.

In deze weken presenteren we aan het grote publiek de nieuwe producten voor het komende jaar, door middel van de web-serie Ducati World Première 2022."

De waardering voor Ducati wordt volgens de Italianen bevestigd door het feit dat gedurende het hele jaar over de hele linie alle productfamilies zijn gegroeid. De meest geleverde fietsen zijn de Multistrada V4, die het hele jaar het best verkochte model is, gevolgd door de Ducati Scrambler 800 familie, de Streetfighter V4 en, direct daarna, de Monster.

Ducati is al begonnen met de presentatie van de nieuwe producten van het 2022 gamma. De eerste aflevering van de Ducati World Première was gewijd aan de nieuwe Multistrada V2, een comfortabele, leuke, veelzijdige en technologisch geavanceerde tweecilinder motorfiets die de nieuwe toegang tot het Multistrada universum vertegenwoordigt.

Ook de nieuwe modellen van de Ducati Scrambler wereld zijn onthuld, met de komst van de nieuwe Ducati Scrambler 1100 Tribute PRO die is uitgebracht ter ere van het 50e jubileum van de introductie van het luchtgekoelde tweecilinder motorblok op een Ducati en die een aantal stylistische elementen bevat die typisch zijn voor het tijdperk uit de jaren 1970. Aan de andere kant wordt de 800 familie uitgebreid door de Ducati Scrambler Urban Motard, een motorfiets gemaakt om in een stedelijke omgeving op te vallen door een combinatie van stijl, sportiviteit en plezier.