Zoeken

Alipine heeft oordoppen op maat vernieuwd

8 februari 2018
Om zo min mogelijk last te hebben van windruis op de motor, biedt Alpine al jarenlang gehoorbescherming voor motorrijders. De oordoppen op maat (otoplastieken) krijgen dit jaar een nieuw design dankzij een geavanceerde digitale scan- en productietechnologie.

De Alpine MotoSafe Custom 4D gehoorbeschermers worden tijdens de MOTORbeurs geïntroduceerd, die van 22 t/m 25 februari plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. De oordoppen hebben een aantal nieuwe unieke eigenschappen, die het motorrijden nog aangenamer maken. 


Op maat gemaakte oordoppen hebben de ideale pasvorm, omdat tijdens het aanmeten een afdruk van het oor gemaakt wordt. Op deze manier is elke op maat gemaakte oordop uniek. De otoplastieken van Alpine werden voorheen met de hand geproduceerd. Dankzij de vernieuwde digitale productietechniek is de pasvorm nu nog nauwkeuriger. Aan deze nieuwe ‘4D-technologie’ hebben de nieuwe otoplastieken hun naam dan ook te danken. 

Niet alleen de buitenkant van de oordop bestaat uit maatwerk, ook het geluidskanaal aan de binnenkant kan dankzij de computerscan nu op zeer precieze wijze worden vormgegeven. Dit resulteert in een uitstekende pasvorm. Het dempingsniveau is bovendien 100 procent reproduceerbaar. 

Het verwijderen van oordoppen uit de oren gaat niet altijd even soepel. Alpine introduceert daarom als eerste in Europa een unieke uitneemhulp, die de mini-grip genoemd wordt. Dankzij een klein en onopvallend lipje heb je meer grip en verwijder je eenvoudig de oordop uit je oor. De mini-grip is van hetzelfde soepele materiaal als de oordop gemaakt, waardoor de gehoorbeschermers comfortabel onder de helm zitten. 

Oordopjes raken snel kwijt of verward met die van een ander. De vernieuwde otoplastieken van Alpine zijn stuk voor stuk voorzien van een uniek nummer en je eigen voornaam. Hierdoor is de eigenaar van de oordop altijd eenvoudig en snel te traceren. 

Naast het feit dat de nieuwe Alpine MotoSafe Custom 4D oordoppen de perfecte pasvorm hebben, levert het vernieuwde productieproces nog een ander voordeel op. De scans en de gegevens van de klant worden door Alpine bewaard, waardoor je altijd oordoppen kunt nabestellen. Handig bij eventueel verlies of wanneer je een andere uitvoering wilt aanschaffen, bijvoorbeeld oordoppen voor het slapen of feesten. 

Voorheen ontving men de op maat gemaakte oordoppen inclusief afdrukken binnen 4 weken thuis. Het nieuwe productieproces maakt een snellere levertijd mogelijk: binnen twee weken na het aanmeten hebben klanten hun nieuwe otoplastieken al in huis.