Zoeken

23 maart 2e kijkdag veiling privecollectie motoren L. Ausma

19 maart 2019
Zaterdag 23 maart kunnen geïnteresseerden alle items, ingebracht door fanatiek verzamelaar de heer L. Ausma, voor een 2e keer bekijken. De online veiling met onder andere Indian, Norton, Ariel en Goventry Eagly motoren - ruim 520 items - sluit donderdag 28 maart zijn virtuele deuren.

De heer Louwe Ausma heeft zijn volledige privé verzameling online te koop staan via het veilingplatform van Troostwijk Auctions. De indrukwekkende collectie bevat ruim 520 items die variëren van klassieke en stationaire motoren tot stoommachines en trapauto’s w.o. een in mint afgewerkte Austin- Roadstar J40 met Dummy D.H.V. engine. 

Ook de lievelingsmotor van de heer Ausma wordt op de veiling aangeboden; een stationaire motor uit ca. 1930. De liefde voor alle items blijkt uit het feit dat alle items ook lopen. Veilingmeester Martijn van Schie bevestigt dit: “deze unieke verzameling van allemaal motoren en stoommachines werken ook allemaal! Graag willen wij, samen met de huidige eigenaar, dat alle items een tweede leven krijgen bij een andere verzamelaar. Dat verdient deze collectie en is tevens ons doel.”
 
De online veiling heeft zijn virtuele deuren geopend op 18 februari en sluit deze op 28 maart 2019. De kijkdag voor alle veilingitems is op 23 maart 2019 van 10.00 tot 16.00 uur.
 
De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link.