Zoeken

2021 Moto Guzzi Days en Cenenary Motorcycle Rally naar 2022 verschoven

3 augustus 2021
Begin dit jaar was het 100 jaar geleden dat in Mandello del Lario Moto Guzzi was opgericht, en dus hadden de Italianen in september een knalfeest gepland. Als gevolg van de aanhoudende coronapandemie is het evenement tot 2022 uitgesteld.

De 2021 editie van de GMG Guzzi World Days en de Centenary Motorcycle Rally zullen niet zoals gepland plaatsvinden van 6 tot 12 september in Mandello del Lario, als gevolg van de situatie die is ontstaan door de Covid-19 pandemie.

Moto Guzzi, het gemeentebestuur van Mandello del Lario en het organisatiecomité van de Motorcycle Rally hebben tot hun grote spijt en op grond van de aanwijzingen van de autoriteiten en de adviezen over de gezondheidssituatie het zeer moeilijke besluit genomen om het evenement af te gelasten.
 
De huidige omstandigheden en de beperkingen die door de pandemie zijn opgelegd, zouden de mogelijkheid om een evenement te organiseren dat aan de verwachtingen van de vele duizenden enthousiastelingen die uit de hele wereld zouden zijn gekomen, zou hebben voldaan, ernstig hebben beperkt.

De viering van het 100-jarig bestaan is echter slechts uitgesteld: de gemeente Mandello del Lario en Moto Guzzi zullen ervoor zorgen dat dit belangrijke jubileum in 2022 vrij en veilig kan worden gevierd, tot ieders genoegen.De burgemeester van Mandello del Lario, Riccardo Fasoli, verklaarde:
"We zijn tot het einde toe blijven hopen, maar de huidige situatie van de pandemie zorgt ervoor dat we de anti-besmettingsmaatregelen niet kunnen versoepelen zoals we hadden gewild. Door de omstandigheden zijn we daarom niet in staat zijn een evenement aan te bieden dat beantwoordt aan de verwachtingen voor een onvergetelijke viering van het 100-jarig bestaan. Het uitstel naar 2022 zal liefhebbers over de hele wereld in staat stellen om samen met ons in Mandello een volledig veilige en gelukkige motorrally te vieren".


Motorrijders zullen dit jaar in Mandello dus niet de evenementen, animaties en attracties vinden die bij dit soort vieringen horen. Voor bezoekers die toch besluiten begin september naar het gebied te komen, zal Moto Guzzi het museum geopend houden, maar overeenkomstig de protocollen moeten bezoeken vooraf worden gereserveerd en zullen zij plaatsvinden met alle voorzorgsmaatregelen die de wet vereist. 

Aanvullende informatie zal in augustus worden verstrekt.