Zoeken

Vespa roept GTS 125 en GTS 300 terug om probleem remmen

9 december 2019
Piaggio heeft een terugroepactie uitgerold voor de 2019 Vespa GTS 125 en GTS 300. De nippels van de remleidingen zijn niet goed gegalvaniseerd, waardoor deze kunnen lekken en de rem sponzig aan gaat voelen.

Nadat vanaf eind vorig jaar vanuit heel Europa meer dan 450 klachten bij Vespa waren binnengekomen over sponzige remmen bij de 2019 GTS125 en GTS 300 werd eind juli een onderzoek gestart. Bij de GTS'en van de eigen After Sales afdeling werd hetzelfde probleem ontdekt, onderzoek wees bij die GTS'en uit dat de remleidingen lucht lekten. 

Vervolgens werden alle scooters in de showroom van de fabriek gecontroleerd, wat uitwees dat het probleem bij alle remmen was. Piaggio nam daarop contact op met Brembo, Sea Marconi en Brizio Basi voor technisch advies, waarop de gasbubbels in de remleidingen werden onderzocht. 

Dat onderzoek wees uiteindelijk in oktober uit dat de nippels van de remleidingen niet goed waren verzinkt, waardoor er vocht in de remleidingen kon komen. Een chemische reactie tussen de remvloeistof en het vocht resulteerde in de luchtbellen. 

Bij de Vespa dealer zullen de remnippels worden vervangen door nippels die wel goed zijn verzinkt en de remleidingen worden gespoeld. Een klusje dat volgens Piaggio binnen 100 minuten moet zijn gefixt.