Zoeken

Vergelijk: XSR700 vs Scrambler vs Thruxton R

Triumph Thruxton R

24 mei 2017

Van deze drie hippe kippen is de Thruxton R misschien nog wel het meest authentiek. De Thruxton R ademt van de eerste tot de laatste schroef Café Racer uit en
Klassiek ten voeten uit, maar dan wel nieuw

Blok loopt fantastisch en tot in 't detail is er goed over nagedacht

Geen goedkope shit, maar top of the range vering en remmen
is eigenlijk de Ducati Classic zoals de Ducati Classic oorspronkelijk had moeten zijn. De Thruxton R is een flink stuk duurder dan de andere twee, maar dat komt deels door de aanvulling R op de modelnaam: de Thruxton R onderscheid zich ten opzichte van de gewone Thruxton door betere vering en een sportiever motorblok.

Zoals het een échte Café Racer betaamt is de Thruxton R compromisloos in het kwadraat. De zithouding is zo oncomfortabel als maar kan zijn, maar weet wel alle aandacht voor zich op te eisen. De fiets oogt ongekend cool, waardoor je meer als op de andere twee - en meer ook dan je zelf denkt - een blik op je eigen reflectie in de etalageruit zult werpen. Het oncomfortabele weet de Thruxton R echter van zich af te werpen zodra de weg zich voor je opent en er gas kan worden gegeven. Dan is het genieten met de hoofdletter G en is z’n nukkige gedrag in de stad en oncomfortabele zit ’m direct vergeven.