Zoeken

WK Superbike Phillip Island: Davies snelst dag 1

Chaz Davies heeft de eerste trainingsdag van het WK Superbike in Phillip Island de snelste tijd op de klokken gezet. De Aruba.it Ducati coureur reed in de eerste vrije training een tijd1’30.189 en was daarmee zeshonderdste seconde sneller dan wereldkampioen Jonathan Rea. Michael van der Mark eindigde de dag op de twaalfde plek en moet daardoor morgen eerst in Superpole 1 aan de bak.

Michael Dunlop tekent voor Bennetts Suzuki

Zijn grootste successen heeft hij met BMW behaald, maar Michael Dunlop is voor komend jaar een nieuwe uitdaging aangegaan. De 13-voudig TT winnaar heeft de switch gemaakt naar Bennetts Suzuki met de nieuwe GSX-R1000.

WK Superbike wintertest Phillip Island: Rea zet de toon

Jonathan Rea heeft ook de laatste wintertest voor aanvang van het nieuwe seizoen de snelste tijd op de klokken gezet. De tweevoudig WK Superbike wereldkampioen reed de tweede dag in Phillip Island een tijd van 1’30.545 en was daarmee 3 honderdste sneller dan Marco Melandri. Michael van der Mark sloot de wintertest af op de 13e plaats.

13-jarige Loran Faber test met de grote jongens

Afgelopen weekend heeft het Dutch Racing Team met Loran Faber in het zadel de eerste test met een goed gevoel afgesloten. Op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia vond de test plaats met de Honda Moto3 machine waarmee Faber dit seizoen in het Junior Moto3 wereldkampioenschap debuteert.

WK Superbike wintertest Phillip Island: Fores topt dag 1

De eerste testdag van de laatste WK Superbike wintertest voor aanvang van het seizoen, die werd gekenmerkt door wisselvallig weer, heeft Xavi Fores de snelste tijd op de klokken gezet. Michael van der Mark zette de vierde tijd.