Zoeken

Matthias Walkner wint 2018 Dakar

Voor Matthias Walkner is een droom in vervulling gegaan. De 31-jarige Oostenrijker nam de laatste etappe geen enkel risico, finishte vijfenhalve minuut achter dagwinnaar Kevin Benavides, maar schreef daarmee wel zijn allereerste Dakar overwinning op naam. Weer is het Honda en Yamaha niet gelukt om KTM van de troon te stoten.

Dakar 2018 - etappe 13: winst Price, Walkner houdt leiding algemeen klassement

Toby Price heeft de voorlaatste Dakar etappe op naam geschreven - zijn tweede dagoverwinning deze Dakar. De Red Bull KTM fabrieksrijder finishte de 424 kilometer special, die voor een deel was geneutraliseerd, twee minuten voor Kevin Benavides. Matthias Walkner gaf ruim elf minuten op Price toe, maar heeft nog steeds een veilige voorsprong in het algemeen klassement.

Dakar 2018 - etappe 12 voor motoren en quads geannuleerd

Als gevolg van de slechte condities heeft de organisatie van de 2018 Dakar rally de twaalfde etappe van Chilecito naar San Juan voor motoren en quads geannuleerd.

Jonas Folger rijdt komend seizoen niet

Jonas Folger rijdt het komende seizoen niet. De Yamaha Tech 3 MotoGP coureur voelt zich op dit moment nog niet klaar voor de strijd, zowel fysiek als mentaal, en heeft daarom de moeilijke beslissing genomen het 2018 seizoen te skippen en zich met minder druk op de schouders te focussen op zijn herstel.

Dakar 2018 - etappe 11: eerste winst voor Toby Price

Toby Price heeft zijn eerste dagoverwinning in de 2018 Dakar rally behaald. De 2016 winnaar leidde de elfde etappe van kop tot staart en had op de streep een voorsprong van anderhalve minuut op Kevin Benavides opgebouwd. Matthias Walkner gaf meer dan elf minuten op teamgenoot Price toe, maar houdt wel riant de leiding in het algemeen klassement.