Zoeken

Glenn Irwin wint door dodelijk incident overschaduwde Macau Grand Prix

Glenn Irwin heeft de 51e Macau Grand Prix, die als gevolg van een vreselijk incident in Fishermen's Bend vroegtijdig werd afgevlagd, op naam geschreven. De Tak Chun Racing by PBM/Penz13 coureur had na vijf ronden een voorsprong van 1,3 seconden op tweevoudig Macau winnaar Peter Hickman. Michael Rutter maakte het zwartomrande podium compleet.

Loris Baz keert terug naar WK Superbike met Althea BMW

Na drie teleurstellende seizoenen in de MotoGP keert Loris Baz terug naar het WK Superbike. De 24-jarige Fransman neemt in het Althea BMW Racing Team de plaats in van Jordi Torres, die het volgend jaar voor MV Agusta uitkomt.

MotoGP 2018 wintertest Valencia: Marquez sluit af met snelste tijd

Marc Marquez heeft de eerste officiële 2018 MotoGP wintertest in Valencia in stijl afgerond. De viervoudig MotoGP wereldkampioen postte in zijn laatste run een tijd van 1.30.033, viertiende seconde sneller dan zijn teamgenoot. Johann Zarco imponeerde opnieuw met een derde tijd, maar was wel een fractie langzamer dan dag 1 - net als Rossi en Vinales.

MotoGP 2018 wintertest Valencia: Vinales topt dag 1

Maverick Vinales heeft de eerste dag van de eerste wintertest ter voorbereiding op het 2018 seizoen in Valencia de snelste tijd op de klokken gezet. De Yamaha fabriekscoureur, die de race op zondag nog op een teleurstellende 12e plaats finishte, reed in de middagsessie een tijd van 1’30.189 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan Johann Zarco.

MotoGP Valencia: Pedrosa wint, Marquez wereldkampioen

Voor het derde jaar op rij heeft Marc Marquez de MotoGP wereldtitel in de wacht gesleept. Waar Andrea Dovizioso ondertuig ging tartte de Repsol Honda coureur opnieuw de wetten van fysica en finishte de race op de derde plaats achter Dani Pedrosa, die in de laatste ronde Johann Zarco voorbij was gegaan en daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen bijschreef.