Zoeken

McGuinness op MD Racing Honda in Supersport TT

We denken niet dat er iemand is die deze aan had zien komen. John McGuinness rijdt dit jaar de Supersport TT op de MD Racing Honda CBR600RR van aartsrivaal Michael Dunlop.

McGuinness en Hickman teamgenoten in Lightweight TT

John McGuinness en Peter Hickman zijn dit jaar teamgenoten in de Bennetts Lightweight TT. Het duo maakt deel uit van het 4-man sterke KMR/IEG Kawasaki team van 3-voudig TT winnaar Ryan Farquahar, dat daarnaast uit meervoudig Iers kampioen Derek McGee en voormalig Moto3 coureur Danny Webb bestaat.

BMW herintroduceert BoxerCup

BMW heeft de BoxerCup een nieuw leven ingeblazen. Tot 30 coureurs zullen in de nieuwe BMW Motorrad BoxerCup op R nineT Racer het gevecht om de overwinning met elkaar aangaan. De eerste wedstrijd zal dit jaar worden verreden op de Sachsenring als onderdeel van de ADAC Classic.

MotoGP Qatar: Dovizioso troeft Marquez af

Met minder dan een motorlengte verschil heeft Andrea Dovizioso Marc Marquez in Qatar afgetroefd. De Ducati Team coureur pareerde de aanval die in de laatste bocht door Marquez werd ingezet en schreef daarmee de eerste race van het seizoen op naam. Valentino Rossi maakte het podium compleet.

MotoGP Qatar: Zarco steelt de pole

Na in de wintertraining al de snelste tijd op de klokken te hebben gezet heeft Johann Zarco zich in Qatar voor de eerste MotoGP race van het seizoen op de pole position gekwalificeerd. De Monster Yamaha Tech3 coureur reed in Q2 een tijd van 1'53.680 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan Marc Marquez. Danilo Petrucci maakte de eerste startrij compleet.