Zoeken

WK Superbike Assen: uitslag race 1

Jonathan Rea heeft de eerste race van het WK Superbike in Assen op naam geschreven. Rea finishte ruim vier seconden voor teamgenoot Tom Sykes, die de tweede plaats in de schoot geworpen kreeg doordat Chaz Davies in de laatste ronde met een technisch probleem stilviel. Marco Melandri maakte het podium compleet.

WK Superbike Assen: derde 2017 Superpole voor Rea

Voor de derde keer dit seizoen leek Jonathan Rea zich op de pole position te hebben gekwalificeerd. De tweevoudig wereldkampioen reed in zijn tweede run van Superpole 2 een tijd van 1’33.505 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan teamgenoot Tom Sykes, maar werd vanwege een incident met Chaz Davies drie plaatsen op de grid teruggezet.

WK Superbike Assen: Rea topt dag 1

Jonathan Rea heeft de eerste dag in Assen de snelste tijd op de klokken gezet. De Kawasaki Racing Team coureur reed in FP2 een tijd van 1’35.383 en was daarmee eentiende seconde sneller dan z’n teamgenoot. Michael van der Mark moest voor eigen publiek genoegen nemen met de achtste tijd, dankzij zijn tijd uit FP1.

MotoGP Texas: uitslag race

Marc Marquez heeft in Texas zijn ongeslagen reeks op Amerikaanse bodem voortgezet. De Repsol Honda coureur finishte de race drie seconden voor Valentino Rossi, de dankzij de crash van Maverick Vinales nu aan de leiding in het kampioenschap gaat. Dani Pedrosa maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Texas: vijfde pole op rij voor Marquez

Voor het vijfde jaar op rij heeft Marc Marquez zich in Texas op de pole position gekwalificeerd. De regerend MotoGP wereldkampioen reed in zijn laatste ronde in Q2 een tijd van 2’02.741 en was daarmee 13 honderdste seconde sneller dan Maverick Vinales. Op bijna een seconde maakte Valentino Rossi de eerste startrij compleet.