Zoeken

Eerbetoon Angel Nieto

De Spaanse 13-voudig wereldkampioen Angel Nieto, ook wel de King of the Tiddlers genoemd, is op 3 augustus bezweken aan de gevolgen van een verkeersongeval een week eerder, terwijl hij met een quad op het vakantie-eiland Ibiza reed. Nieto werd 70 jaar.

Dirt Quake: Zwarte Cross voor Flat track racen

Sinds het prille begin is Harley-Davidson verbonden met de racerij, weet Steve van Harley-Davidson UK ons te vertellen als we bij de Adrian Flux Arena in King’s Lynn zijn gearriveerd voor de zesde editie van Dirt Quake, een Flat track event dat wat raceklassen betreft een hoog Zwarte Cross gehalte heeft. Hier mogen wij morgen aantreden in de Harley-Davidson klasse op een Street Rod, maar als vlak voor m’n ogen in de avondrace drie motoren in de eerste bocht keihard tegen de boarding gaan begin ik serieus te twijfelen of dit wel zo’n goed idee is geweest.

CRE: Honda Track Experience

Altijd al eens willen snuffelen aan het circuit, maar heb je er nooit iets mee gedaan? Of heb je er de motor niet voor? Speciaal daarvoor heeft CRT nu een ‘snuffelstage’ ontwikkeld: de Circuit Riding Experience. Oftewel: laagdrempelig, begeleid, rondrijden op je eigen motor op het enige echte TT-circuit.

Verslag motocross beginnerscursus Motorcursussen.nl

Bij de een wordt het met de paplepel ingegoten, maar voor wie dat geluk niet heeft gehad biedt motorcursussen.nl uitkomst. Vincent ging voor ons op pad om z'n vaardigheden op motocross gebied bij te schaven. 

Verslag Mertens Racing School

Circuittrainingen zijn er in veel, heel veel soorten en maten. Sommige daarvan ken je al, andere misschien nog niet. Nee, ongetwijfeld zelfs. Want net als circuitdagen worden ook trainingen wereldwijd aangeboden op uiteenlopende niveaus. Wij togen naar België voor de Stephane Mertens School.