Zoeken

MotoGP Qatar: kwalificatie afgelast

Als gevolg van een hevige regenstorm de afgelopen nacht en te veel water op de baan heeft de wedstrijdleiding alle kwalificaties en vrije trainingen voor vanavond afgelast. De startgrid wordt nu bepaald door de gecombineerde stand aan het eind van FP3, waarmee Maverick Vinales zijn eerste pole position voor Yamaha in de pocket heeft.

MotoGP Qatar: Vinales ook dag 2 snelst

Er is dit weekend vooralsnog geen maat op Maverick Vinales. De Movistar was de tweede dag weliswaar minder snel, maar postte desondanks de snelste tijd en gaat nu als torenhoge favoriet de kwalificatie in. Jorge Lorenzo daarentegen wist zich in zijn debuut voor Ducati niet rechtstreeks te kwalificeren voor Q2.

MotoGP Qatar: Vinales domineert dag 1

Maverick Finales heeft de eerste vrije training van de openingsrace in Qatar de snelste tijd op de klokken gezet. De Movistar Yamaha fabriekscoureur reed in de laatste minuut een tijd van 1'54.316 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Marc Marquez.

MotoGP Wintertest Qatar: Vinales opnieuw snelste tijd

Maverick Vinales heeft ook de laatste wintertest voor aanvang van het nieuwe seizoen de snelste tijd op de klokken gezet. De Movistar Yamaha Factory Racing Team coureur reed de derde en afrondende testdag in Qatar een tijd van 1’54.330 en was daarmee zevenhonderdste seconde sneller dan Andrea Dovizioso.

MotoGP wintertest Qatar: Yamaha slaat dag 2 terug

Met drie coureurs in de top 3 heeft Yamaha de tweede testdag van de MotoGP in Qatar orde op zaken gesteld. Snelste man was Maverick Vinales die met 1’54.455 bijna drietiende seconde sneller was dan Valentino Rossi, die op zijn buurt tweetiende seconde sneller dan cookie Jonas Folger op de Tech3 Yamaha was.