Zoeken

MotoGP 2018 wintertest Valencia: Marquez sluit af met snelste tijd

Marc Marquez heeft de eerste officiële 2018 MotoGP wintertest in Valencia in stijl afgerond. De viervoudig MotoGP wereldkampioen postte in zijn laatste run een tijd van 1.30.033, viertiende seconde sneller dan zijn teamgenoot. Johann Zarco imponeerde opnieuw met een derde tijd, maar was wel een fractie langzamer dan dag 1 - net als Rossi en Vinales.

MotoGP 2018 wintertest Valencia: Vinales topt dag 1

Maverick Vinales heeft de eerste dag van de eerste wintertest ter voorbereiding op het 2018 seizoen in Valencia de snelste tijd op de klokken gezet. De Yamaha fabriekscoureur, die de race op zondag nog op een teleurstellende 12e plaats finishte, reed in de middagsessie een tijd van 1’30.189 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan Johann Zarco.

MotoGP Valencia: Pedrosa wint, Marquez wereldkampioen

Voor het derde jaar op rij heeft Marc Marquez de MotoGP wereldtitel in de wacht gesleept. Waar Andrea Dovizioso ondertuig ging tartte de Repsol Honda coureur opnieuw de wetten van fysica en finishte de race op de derde plaats achter Dani Pedrosa, die in de laatste ronde Johann Zarco voorbij was gegaan en daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen bijschreef.

Moto2 Valencia: hattrick voor Oliveira en KTM

Het is gedaan met de Suprematie van Kalex in de Moto2. Vanaf de vierde plaats op de grid schreef Miguel Oliveira ook de laatste Grand Prix van het seizoen op naam - de derde op rij voor de Portugees én KTM. Franco Morbidelli en Brad Binder maakten het podium compleet.

Moto3 Valencia: eerste zege voor Jorge Martin

Jorge Martin heeft in Valencia eindelijk het juk van zich afgeworpen. De Del Conca Gresini Honda coureur wist zijn negende pole position van het seizoen te verzilveren in zijn een overwinning in de Moto3. Martin had op de streep bijna vier seconden voorsprong op Joan Mir, die vroeg in de race zelfs buiten de baan was geweest. Marcos Ramirez maakte het podium compleet.