Zoeken

Alien Moto: motorkleding met NASA technologie

Het is bijna een halve eeuw geleden dat we op de maan zijn geweest, maar nog steeds kiezen we in de racerij voor protectie voor de huid van een koe. Dat moet toch beter kunnen dacht een klein Zweeds bedrijf en ontwikkelde het Alien Moto motorpak, dat geheel uit synthetische materialen is opgebouwd.

Report: Kawasaki Ninja 650 goes Ulster Grand Prix

Een Supersport, maar dan ontwikkeld voor op straat, dat is hoe volgens Kawasaki de nieuwe Ninja 650 moet worden gezien. Of beter, als kleine versie van de Z1000SX toursport. Waarmee niet is gezegd dat met de Ninja niet kan worden geracet, zeker niet wanneer je de openbare weg tot circuit hebt getransformeerd.

Triumph Thailand fabrieksbezoek

Triumph heeft in het financiële jaar dat op 30 juni 2016 eindigde 56.253 motoren verkocht – het meest recente cijfer dat de in Hinckley gevestigde fabriek, die nog steeds in privébezit van de Bloor familie is, heeft vrijgegeven. Dat is een gezonde groei van 4,5% ten opzichte van de 53.812 units die het jaar ervoor aan de man waren gebracht, met 85,3% geëxporteerd buiten het Verenigd Koninkrijk in meer dan 40 landen wereldwijd.

Mystiek van de Ulster Grand Prix

Heb het over de Isle of Man TT en echt iedereen weet waar het om gaat, maar nabij het Noord-Ierse Dundrod ligt een ruim 7 mijl lang stratencircuit dat volgens de statistieken het snelste stratencircuit ter wereld is en in de Roadracing scene een ongekende populariteit geniet. Wat de Ulster Grand Prix zo bijzonder maakt zal je toch echt zelf moeten zien.

Achter de schermen bij MTM HS Kawasaki

Zo’n 2 duizend jaar geleden was heel Gallië (zo heette Frankrijk toen) bezet door soldaten van Caesar, de Romeinse veldheer. Heel Gallië? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen bepaald niet gemakkelijk…