Zoeken

Erik's Column: Yamaha FJR1300 39-MH-ZR

Het is lang geleden dat er een kenteken boven mijn column stond, maar deze keer is het echt niet zonder reden geweest.

Presentatie Triumph Bobber Black, Speedmaster en Visitor Experience Centre

Nog niet zolang geleden introduceerde Triumph de fraaie Bonneville Bobber, een fraaie minimalistische custom met vette looks en dito prestaties maar dat bleek niet genoeg. Tijdens een bliksembezoek aan Hinckley mochten we ruiken aan de nieuwe Bobber Black, Speedmaster en betraden we het totaal geheel nieuwe Factory Visitor Experience Centre!

Alien Moto: motorkleding met NASA technologie

Het is bijna een halve eeuw geleden dat we op de maan zijn geweest, maar nog steeds kiezen we in de racerij voor protectie voor de huid van een koe. Dat moet toch beter kunnen dacht een klein Zweeds bedrijf en ontwikkelde het Alien Moto motorpak, dat geheel uit synthetische materialen is opgebouwd.

Report: Kawasaki Ninja 650 goes Ulster Grand Prix

Een Supersport, maar dan ontwikkeld voor op straat, dat is hoe volgens Kawasaki de nieuwe Ninja 650 moet worden gezien. Of beter, als kleine versie van de Z1000SX toursport. Waarmee niet is gezegd dat met de Ninja niet kan worden geracet, zeker niet wanneer je de openbare weg tot circuit hebt getransformeerd.

Triumph Thailand fabrieksbezoek

Triumph heeft in het financiële jaar dat op 30 juni 2016 eindigde 56.253 motoren verkocht – het meest recente cijfer dat de in Hinckley gevestigde fabriek, die nog steeds in privébezit van de Bloor familie is, heeft vrijgegeven. Dat is een gezonde groei van 4,5% ten opzichte van de 53.812 units die het jaar ervoor aan de man waren gebracht, met 85,3% geëxporteerd buiten het Verenigd Koninkrijk in meer dan 40 landen wereldwijd.