Zoeken

Dakar 2018 veelbelovend

Zes weken voor de start in Lima op 6 januari hebben Étienne Lavigne en Marc Coma in Parijs de details van de veertigste editie van de Dakar Rally bekend gemaakt. Met 26 équipes, waarvan 7 motoren en 2 quads, is Nederland dit jaar de derde natie in het deelnemersveld.

Glenn Irwin wint door dodelijk incident overschaduwde Macau Grand Prix

Glenn Irwin heeft de 51e Macau Grand Prix, die als gevolg van een vreselijk incident in Fishermen's Bend vroegtijdig werd afgevlagd, op naam geschreven. De Tak Chun Racing by PBM/Penz13 coureur had na vijf ronden een voorsprong van 1,3 seconden op tweevoudig Macau winnaar Peter Hickman. Michael Rutter maakte het zwartomrande podium compleet.

Mirjam Pol ambassadrice voor Putoline Oil

Putoline Oil en Mirjam Pol tekenden afgelopen week de overeenkomst die het begin markeert van een samenwerking rondom de Dakar Rally 2018. Het partnerschap verzekert Mirjam Pol van een goede ondersteuning tijdens de voorbereidingen en haar deelname aan de Dakar Rally 2018. Ook na Dakar vertegenwoordigt Mirjam Putoline Oil tijdens diverse events en rally’s.

FIM kondigt nieuwe veiligheidsnormen voor wegrace helmen aan

De Technische en Wegrace commissies van de FIM hebben een nieuwe FIM Racing Homologatie Programma (FRHP) voor helmen aangekondigd. De homologatie wordt voor fabrikanten verplicht voor FIM competities, te beginnen met wegrace in 2019.

Staat Ben Spies voor zijn comeback?

Met een post op Instagram, waarin hij zinspeelt op een comeback, heeft vijfvoudig AMA en WK Superbike wereldkampioen Ben Spies de geruchtenmolen op volle toeren gezet. De voormalig Yamaha MotoGP coureur wordt door verschillende media met de MotoAmerica in verbinding gebracht.