Zoeken

60 jaar Harley-Davidson Sportster

Harley-Davidson’s Sportster is maar liefst 60 jaar onafgebroken in productie. Een ongekende mijlpaal, zeker als je bedenkt hoe hard de wereld is veranderd sinds z’n introductie in 1057.

Nader bekeken: Hesketh Valiant Supercharged

Na drie jaar geleden Hesketh een nieuw leven in te hebben geblazen met de gelimiteerde 24 is de Britse ondernemer Paul Sleeman dit jaar een flinke stap verder gegaan. Op de Britse London Motorcycle Show debuteerde de Hesketh Valiant Supercharged, een 250 pk versie van die 24 V-Twin.

Nader bekeken: Spirit Motorcycles, super exclusieve Britse Triples

In dezelfde week als dat Norton op de NEC Motorshow in Birmingham de show stal met twee 1.200cc V4 hypersportieve supersport werd 150 mijl zuidelijker, in het zuiden van Londen, een compleet nieuw merk gelanceerd: Spirit Motorcycles. Via een live uitzending op YouTube werd een kwartet aan high-performance 750cc driecilinders aangekondigd die op papier nét zo geavanceerd zijn als de Norton V4.

Nader bekekend: Ariel Ace R

Norton was niet het enige historische merk uit de Britse tweewieler geschiedenis dat op de NEC Show in Birmingham een high performance 1.200cc V4 presenteerde. Ariel lichtte het doek van de Ace R.

Nader bekeken: Norton V4 Hyperbike

De Norton V4, het eerste volledig Britse hypersport model, werd afgelopen weekend tijdens de Birmingham NEC Show voor het eerst aan het grote publiek getoond. De in eigen huis ontworpen en ontwikkelde hand gebouwde 1.200cc Superbike wordt in twee versies op de markt gezet, waarvan er een al is uitverkocht. De compleet nieuwe V4 SS en V4 RR zijn de meest technisch geavanceerde motorfietsen ooit in Groot Brittannië geproduceerd en zullen volgend jaar in productie gaan, zo heeft Norton Motorcycles eigenaar en CEO Stuart Garner aangekondigd.