Zoeken

Nader bekeken: Spirit Motorcycles, super exclusieve Britse Triples

In dezelfde week als dat Norton op de NEC Motorshow in Birmingham de show stal met twee 1.200cc V4 hypersportieve supersport werd 150 mijl zuidelijker, in het zuiden van Londen, een compleet nieuw merk gelanceerd: Spirit Motorcycles. Via een live uitzending op YouTube werd een kwartet aan high-performance 750cc driecilinders aangekondigd die op papier nét zo geavanceerd zijn als de Norton V4.

Nader bekekend: Ariel Ace R

Norton was niet het enige historische merk uit de Britse tweewieler geschiedenis dat op de NEC Show in Birmingham een high performance 1.200cc V4 presenteerde. Ariel lichtte het doek van de Ace R.

Nader bekeken: Norton V4 Hyperbike

De Norton V4, het eerste volledig Britse hypersport model, werd afgelopen weekend tijdens de Birmingham NEC Show voor het eerst aan het grote publiek getoond. De in eigen huis ontworpen en ontwikkelde hand gebouwde 1.200cc Superbike wordt in twee versies op de markt gezet, waarvan er een al is uitverkocht. De compleet nieuwe V4 SS en V4 RR zijn de meest technisch geavanceerde motorfietsen ooit in Groot Brittannië geproduceerd en zullen volgend jaar in productie gaan, zo heeft Norton Motorcycles eigenaar en CEO Stuart Garner aangekondigd.

BMW Concept: R5 Hommage

Het Concorso d’Eleganza op het terrein van Villa d’Este aan het Comomeer wordt sinds 1929 georganiseerd en geld als ’s werelds exclusiefste en traditierijkste evenement voor historische automobielen en motorfietsen. Dit jaar heeft BMW als medeorganisator het evenement al voor de tweede keer gebruikt om met conceptmodellen de vakwereld te verbluffen: na de Concept Ninety van 2013 hebben de motorontwerpers Edgar Heinrich en Ola Stenegard in het kader van de tachtigste verjaardag van de R5 een tweewielige hommage aan de legende uit de jaren ’30 van de vorige eeuw op spaakwielen uitgebracht.

Nader bekeken: Kawasaki 2016 ZX-10R

Met twee wereldtitels, twee vice-wereldtitels én de constructeurstitel is de 2011 ZX-10R met verve Kawasaki’s meest succesvolle superbike ooit. De ervaring die de afgelopen vier seizoenen door Team Green in het WK Superbike is opgedaan heeft geresulteerd in de compleet vernieuwde 2016 ZX-10R, die ons stervelingen dichter bij rijders als Sykes en Rea moet brengen.