Zoeken

Interview grondleggers WK Superbike - deel 1: Steve McLaughlin

Sinds de overname door Dorna is het WK Superbike veel veranderingen ondergaan. Motorfreaks sprak met de grondleggers over het verleden, heden en de toekomst van het WK Superbike. We trappen af met Steve McLaughlin, de man die het concept bedacht en de trein in gang heeft gezet.

Rondje Isle of Man TT met John McGuinness

Terwijl de plas water om me heen steeds groter wordt en ik verkleumd ben van de kou probeer ik me in The Raven, de bekende pub bij Ballaugh, op te warmen aan een warme kop koffie. Een rondje Isle of Man met roadrace legende John McGuinness leek op voorhand een geweldig idee, maar ik was vergeten dat het weer hier typisch Manx kan zijn.

Interview Giovanni Castiglioni

Op 18 november kondigde Giovanni Castiglioni aan een deel van MV Agusta aan een investeringsgroep met de naam Black Ocean Group te hebben verkocht. In MV’s hoofdkantoor in Schiranna vroeg Alan Cathcart Castiglioni het hemd van het lijf over de nieuwe deal.

Q&A met Marc Marquez

Met nog drie wedstrijden te gaan verzekerde Honda’s Marc Marquez zich in Motegi van zijn derde wereldtitel in de MotoGP. Het team deed een interessante Q&A met de kersverse wereldkampioen.

Interview Stuart Garner

Norton Motorcycles’ eigenaar Stuart Garner, 47, is de man die de uitdaging aanging om Engelands meest sportieve motormerk een nieuw leven in te blazen, en lijkt daar daadwerkelijk in te gaan slagen. Nadat hij in oktober 2008 het roemruchte Britse merk inclusief het door USA No.1 tweecilinder Norton goeroe Kenny Dreer ontwikkelde prototype van de Commando 961 van de vorige Amerikaanse eigenaar, Boston financier Oly Curme overnam heeft Garner de afgelopen 8 jaar lange dagen geïnvesteerd om Norton weer op de kaart te krijgen. Met als resultaat tot nu toe zo’n 2.000 motoren gebouwd en geleverd aan klanten wereldwijd.