Zoeken

Interview Giovanni Castiglioni

Op 18 november kondigde Giovanni Castiglioni aan een deel van MV Agusta aan een investeringsgroep met de naam Black Ocean Group te hebben verkocht. In MV’s hoofdkantoor in Schiranna vroeg Alan Cathcart Castiglioni het hemd van het lijf over de nieuwe deal.

Q&A met Marc Marquez

Met nog drie wedstrijden te gaan verzekerde Honda’s Marc Marquez zich in Motegi van zijn derde wereldtitel in de MotoGP. Het team deed een interessante Q&A met de kersverse wereldkampioen.

Interview Stuart Garner

Norton Motorcycles’ eigenaar Stuart Garner, 47, is de man die de uitdaging aanging om Engelands meest sportieve motormerk een nieuw leven in te blazen, en lijkt daar daadwerkelijk in te gaan slagen. Nadat hij in oktober 2008 het roemruchte Britse merk inclusief het door USA No.1 tweecilinder Norton goeroe Kenny Dreer ontwikkelde prototype van de Commando 961 van de vorige Amerikaanse eigenaar, Boston financier Oly Curme overnam heeft Garner de afgelopen 8 jaar lange dagen geïnvesteerd om Norton weer op de kaart te krijgen. Met als resultaat tot nu toe zo’n 2.000 motoren gebouwd en geleverd aan klanten wereldwijd.

Interview Giovanni Castiglioni

Twee jaar geleden zag de toekomst van MV Agusta er nog rooskleurig uit toen Mercedes-Benz 25% aandeel het roemruchte Italiaanse merk nam, maar die deal liep uit op een grote teleurstelling, waardoor het bedrijf in de financiële problemen is geraakt. Alan Cathcart had een openhartig gesprek met CEO Giovanni Castiglioni over de toekomst van MV Agusta.

Interview Brough Superior eigenaar Mark Upham

De 58-jarige woonachtige Britse ondernemer Mark Upham is gevestigd in Oostenrijk, waar hij de eigenaar is van British Only www.vintage-motorcycle.com, de grootste leverancier in het Europese vasteland van Britse motoren en onderdelen van 1900 – 1980. Hij is ook de huidige eigenaar van Brough Superior, en de man wiens wens het merk uit haar as te zien herrijzen heeft geresulteerd in de wedergeboorte van de SS100, gecreëerd in Toulouse door Thierry Henriette. In een gesprek met hem na afloop van mijn rit op de motor gaf hij antwoord op de vele vragen die ik had.