Zoeken

Test: Kawasaki H2 SX SE

'Als je aan het eind van het rechte stuk bij de tweede brug bent aangekomen, moet je toch maar eens gaan remmen', was de briefing net een kwartiertje eerder. Dat was dus een grap…. Van het soort waar je pas achter komt als je eerst al je verschoning voor een hele week in één keer hebt opgebruikt en zojuist met meer geluk dan wijsheid een hevig slingerende H2 SX van pak 'm beet 260 terug naar nul hebt geremd… gevalletje 'oef' van het kaliber dat je pas als je weer wilt rijden merkt dat je helemaal vergeten bent terug te schakelen. En dat terwijl het met de nieuwe quickshifter nog zo makkelijk zou moeten zijn. Nee, toffe gimmick, dat Launch control. Kanonne….

Test: Kawasaki Versys 1000 Touring NL Edition

Om de lange afstand capaciteiten te onderstrepen heeft Kawasaki een NL Edition pakket voor de Versys 1000 uitgebracht. Met een kort uitstapje naar Hamburg in het verschiet was het plan snel gemaakt, maar als het cijfer -2 in het display verschijnt en in de verte een gitzwarte regenwolk opduikt vraag ik me af of dit echt wel zo'n goed idee is geweest.

Test: Ducati Panigale V4 S

Als ik aan het eind van de ochtend de speciaal geprepareerde versie van Ducati's nieuwe Panigale V4 weer voor de pitbox parkeer realiseer ik me dat de dag net zo goed ten einde had kunnen zijn. We hebben nog twee sessies met de standaard uitvoering van de Panigale V4 S te gaan, maar van alles wat ik in mijn carrière op een circuit heb gereden was dit zojuist toch echt wel de overtreffende trap.

Test: Ducati Multistrada 1260 S DVT

Als in tweede versnelling in Touring modus met alle elektronische toeters en bellen nog geactiveerd de motor mooi in de ketting klimt word ik daar wel vrolijk van. Ducati had bij de Multistrada 1200 bij de laatste update de focus vooral op comfort en souplesse gelegd en daarbij behoorlijk op sportiviteit ingeboet, maar lijkt die fout bij de nieuwe Multistrada 1260 weer helemaal goed te hebben gemaakt.

Test: Yamaha MT-09 SP

Yamaha heeft het nog eens gedaan. Een prima, goed verkopende machine upgraden, nog een klein beetje pimpen en neerzetten naast de standaardversie als ‘hetzelfde, maar toch beter’. Net als de R1M en MT-10 SP is er nu ook de MT-09 met Öhlins: de MT-09 SP. En aangezien de vering nou net datgene was waar wij nog wel ruimte voor verbetering zagen, lijkt dit op papier een topidee. Of dat ook echt zo is, mochten we zelf uitproberen.