Zoeken

Test: Yamaha MT-10 SP

Met de R1M als extremere - en dus ook duurdere - versie van de gewone R1 was het wachten tot Yamaha datzelfde met de MT-10 zou gaan doen. Dat de MT-10 SP veel meer is dan ‘alleen maar een MT-10 met betere vering’ werd ons duidelijk in het zuidelijkste puntje van Afrika, waar de fiets aan de wereldpers werd voorgesteld.

Eerste test: Kawasaki Z900 vs. Suzuki GSX-S750

Waar het tien jaar geleden nog de Supersport was die volle zalen trok, is in korte tijd de sportieve naakte middenklasse geëvolueerd tot hét segment waar bijna alle merken zich op hebben gestort. Wij hebben alvast twee van die nieuwe kemphanen tegenover elkaar gezet, als opwarmer van wat de komende tijd nog meer in de pijplijn zit.

Test: Yamaha TMAX

Met de zesde nieuwe versie in zestien jaar tilt Yamaha de T-Max naar een nieuw niveau, inclusief ride by wire, tractiecontrole en digitale techniek én een forse Sonja Bakkerkuur is de scooter scherper dan ooit. Een uitgelezen kans om 'm eens flink aan de tand te voelen en waar kan dat beter dan in Zuid-Afrika?

Vergelijk: Kawasaki Z650 vs Yamaha MT-07

Na bijna tien jaar lang met de ER-6n de alleenheerschappij te hebben gehad kreeg Kawasaki in 2014 geduchte concurrentie van de Yamaha MT-07. Drie jaar later slaat Kawasaki keihard terug met de Z650 die de ER-6n opvolgt en volgens Kawasaki op bijna alle fronten beter dan de Yamaha moet zijn. Het antwoord op die stelling vonden wij in de Portugese Algarve, waar de Z650 tegenover de MT-07 werd gezet.

Test: Kawasaki Versys 650 SE

Sinds z’n laatste make-over is Kawasaki’s Versys 650 eindelijk het verkoopsucces wat ‘ie vanaf het begin eigenlijk al had moeten zijn. Voor modeljaar 2017 heeft Kawasaki de populaire middenklasse Adventure Sport in detail aangepast en er bovendien een Special Edition aan toegevoegd, waardoor de fiets volgens Team Green nu competitiever is dan ooit.