Zoeken

Test: Kawasaki Z900 versus Triumph Street Triple S

Het middenklasse Naked Sport segment is anno 2017 niet alleen breder dan ooit, maar afgaand op de verkoopcijfers ook populairder dan ooit. Motorfreaks was er begin dit jaar dan ook als de kippen bij met een eerste vergelijkingstest tussen de nieuwkomers, hoewel één model daarbij ontbrak: de Triumph Street Triple 765. Tijd voor deel 2: de winnaar van de vorige test tegen de nieuwe Street Triple S.

Test: SYM Jet14 en CRUiSYM 300

Bij ons in Nederland hebben ze wat motorscooters betreft een verwaarloosbaar marktaandeel, maar bij onze zuiderburen is San Yang Motor, beter bekend als SYM, een van de belangrijkste spelers op de snor-, brom- en motorscootermarkt. In de omgeving van het Belgische Zolder maakten we kennis het belangrijkste nieuws voor 2017: de Jet14 en CRUiSYM 300.

Dubbeltest: Honda CB650F en CBR650F

Dat de naked middenklasse enórm booming is hoef je niemand te vertellen. Elk merk heeft wel een machine in die klasse en het aanbod wordt echt alleen maar groter. Of je nou twee, drie of viercilinders wilt hebben, in V of in parallelvorm, alles is te krijgen. Bovendien wordt het gebied ook alleen maar breder, van 650 tot inmiddels 948cc, we vinden het nog steeds ‘middenklasse’. Dan sneeuwt er weleens iets onder. Zoals de Honda CB650F… en z’n broertje, de CBR650F. Tijd voor een opfriscursusje.

Test: Ducati 1299 Superleggera

Het begint een beetje een cliché te worden om iets een mechanisch kunstwerk te noemen – maar als er één motor is die dat uitroepteken verdient dan is het de Ducati 1299 Superleggera. Doordrenkt met carbon fiber en verzadigd met titanium pronkt de fiets met ontelbare voorbeelden van technologische innovatie die voor het eerst in een motorfiets zijn toegepast.

Test: Harley-Davidson Street Rod vs. Triumph Street Twin

Het is dé vraag waar alle fabrikanten voor staan, hoe de nieuwe –beginnend- motorrijder te bereiken. Harley denkt dat met de nieuwe Street Rod te doen, terwijl Triumph hiervoor de Street Twin op de markt heeft gezet. Twee motoren met elk hun eigen insteek, voor motorrijders die niet met de meute mee willen lopen. Wie spreekt je het meeste aan: Dennis Hopper of Steve McQueen?