Zoeken

Jonathan Rea tweede in Sportpersoonlijkheid verkiezing BBC

Voor veel coureurs staat de tweede plaats synoniem voor 'eerste verliezer', maar zo niet bij Jonathan Rea. De drievoudig WK Superbike wereldkampioen eindigde de jaarlijkse BBC Sportpersoonlijkheid van het jaar verkiezing zondagavond op de tweede plaats en was daar zeer gelukkig mee.

Nieuw 2018 WSBK reglement: goede zaak of gedrocht?

De suprematie van Kawasaki en Ducati in het WK Superbike was Dorna een doorn in het oog. Om het veld dichter bij elkaar te brengen - en daarmee de spanning weer terug te brengen - heeft Dorna voor 2018 een nieuw technisch reglement aangekondigd.

Dorna maakt startveld WK Superbike bekend

Dorna heeft de voorlopige startlijst van het WK Superbike bekend gemaakt. Met 21 coureurs is het startveld niet extreem groot, maar voor het eerst staan er nu maar liefst 8 merken aan de start.

SBK Wintertest Jerez: Jonathan Rea sneller dan MotoGP

Jonathan Rea heeft de laatste dag van de WK Superbike privé wintertest, die samen met de MotoGP was georganiseerd, zijn snelste tijd van de week gerealiseerd. De drievoudig wereldkampioen reed een tijd van 1:37.986 en was daarmee zelfs sneller dan alle aanwezige MotoGP coureurs.

SBK Wintertest Jerez: zonder Kawasaki Melandri snelste tijd

Met het Kawasaki fabrieksteam de test in principe al afgerond lagen de vierde testdag van de WSBK privé test in Jerez de tijden ineens een stuk dichter bij elkaar. Ducati fabrieksrijder Marco Melandri postte een snelste tijd van 1:39.663, een fractie sneller dan zijn tijd van woensdag.