Zoeken

Markus Reitenberger zet WK Superbike carriere op hold

Voor Markus Reitenberger is het WK Superbike al na drie raceweekenden vroegtijdig ten einde gekomen. De Duitser meld via Facebook te scheiden van het Althea BMW Team en de focus te leggen op volledig herstel van een rugblessure die ‘m behoorlijk nekt.

WK Superbike: uitslag race 2

Chaz Davies heeft de hegemonie van Jonathan Rea doorbroken. De Aruba.it Ducati coureur bleef in de laatste ronde de regerend wereldkampioen een halve seconde voor en scoorde daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen. Marco Melandri maakte het podium compleet.

WK Superbike Aragon: uitslag race 1

Jonathan Rea heeft de eerste race in Aragon zijn ongeslagen reeks van dit seizoen voortgezet. De Noord-Ierse KRT coureur stormde onbedreigd naar de overwinning nadat Chaz Davies met nog een ronde te gaan in de laatste bocht onderuit was gegaan. Marco Melandri en Tom Sykes maakten het podium compleet.

WK Superbike Aragon: Chaz Davies duikt naar de pole

Niet Jonathan Rea, maar Chaz Davies heeft zich in Aragon op de pole position gekwalificeerd. De Aruba.it Ducati coureur reed in de laatste seconden van Superpole 2 een tijd van 1’49.319 - een nieuw kwalificatierecord - en was daarmee 3 honderdste seconde sneller dan Jonathan Rea. Tom Sykes maakte op iets minder dan tweetiende seconde de eerste startrij compleet.

WK Superbike Aragon: Rea domineert dag 1

In de eerste vrije training was er al geen maat op Jonathan Rea en ook in de middagsessie heeft de Noord-Ier de snelste tijd op de klokken gezet. De Kawasaki fabriekscoureur reed op het circuit van Aragon een tijd van 1’50.062 ene as daarmee eentiende seconde sneller dan Marco Melandri. Michael van der Mark trainde op de achtste plaats.