Zoeken

WK Superbikes Thailand: uitslag race 2

Jonathan Rea heeft dit weekend goede zaken in het wereldkampioenschap gedaan. De 30-jarige Kawasaki fabriekscoureur scoorde in Thailand zijn tweede dubbelzege van het seizoen en bouwde zijn voorsprong uit op Chaz Davies, die vroeg in de race onderuit was gegaan.

WK Superbike Thailand: uitslag race 1

Er was vandaag geen maat op Jonathan Rea. De Noord-Ierse KRT coureur leidde de eerste race in Thailand van kop tot staart en werd met een voorsprong van zes seconden op Chaz Davies als winnaar afgevlagd. Teamgenoot Tom Sykes kaapte in de laatste bocht de derde plaats voor de neus van Marco Melandri vandaan.

WK Superbike Thailand: Superpole nummer 10 voor Jonathan Rea

Na de eerste trainingsdag al te hebben gedomineerd heeft Jonathan Rea zich op het circuit van Buriram in Thailand op de pole position gekwalificeerd. De tweevoudig WK Superbike wereldkampioen reed in Superpole 2 een tijd van 1’32.957 - viertiende sneller dan zijn 2015 pole-record - en was daarmee bijna een kwart seconde sneller dan teamgenoot Tom Sykes. Michael van der Mark kwalificeerde zich op een uitstekende zesde plaats.

WK Superbike Thailand: Rea topt dag 1

Jonathan Rea heeft de eerste trainingsdag van de tweede ronde van het WK Superbike in Thailand de snelste tijd op de klokken gezet. De Noord-Ierse KRT coureur reed in FP2 een tijd van 1’33.573 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan teamgenoot Tom Sykes. Michael van der Mark sloot de eerste dag af met de achtste tijd.

WK Superbike Phillip Island: uitslag race 2

Jonathan Rea heeft het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen meteen de dubbel gescoord. De 30-jarige Noord-Ier schreef ook de tweede race in Phillip Island op naam en heeft daarmee zijn totaal aantal overwinningen op 40 gebracht. Chaz Davies en Marco Melandri maakten het podium compleet.