Zoeken

Loris Baz keert terug naar WK Superbike met Althea BMW

Na drie teleurstellende seizoenen in de MotoGP keert Loris Baz terug naar het WK Superbike. De 24-jarige Fransman neemt in het Althea BMW Racing Team de plaats in van Jordi Torres, die het volgend jaar voor MV Agusta uitkomt.

Benjan - Kawasaki met Khan Soppe en Edwards in WK Supersport 300

Walid Khan Soppe (18) en de Australiër Tom Edwards (16) vormen komend seizoen het WK Supersport 300-team van Benjan – Kawasaki. Beide talenten krijgen de beschikking over de gloednieuwe Kawasaki Ninja 400 en daardoor kijken zowel team als rijders met veel vertrouwen uit naar 2018.

WK Superbike Qatar: dubbel voor Rea, net geen podium voor vd Mark

Jonathan Rea het 2017 seizoen in stijl afgesloten afgesloten. De drievoudig Superbike wereldkampioen schreef ook de tweede race in Qatar op naam en heeft daarmee niet alleen met 16 overwinningen in een seizoen een nieuw record gezet, maar ook met 556 punten in de eindstand het record van Colin Edwards uit 2002 gebroken.

WK Superbike Qatar: eerste winst voor Jonathan Rea

Negen jaar heeft ‘ie er op moeten wachten, maar Jonathan Rea heeft eindelijk het circuit van Qatar van z’n bucketlist afgevinkt. De 30-jarige Noord-Ier won de eerste race onder de lampen met overmacht en finishte vijf seconden voor Chaz Davies, die daarmee zijn tweede plaats in het kampioenschap heeft verstevigd. Marco Melandri maakte het podium compleet.

WK Superbike Qatar: zesde pole voor Jonathan Rea

Na de eerste dag al te hebben gedomineerd heeft Jonathan Rea zich in Qatar op de pole position gekwalificeerd. De Kawasaki Racing Team coureur reed in Superpole 2 een tijd van 1’56.228 en was daarmee viertiende seconde sneller dan Alex Lowes. Tom Sykes maakte de eerste startrij compleet.