Zoeken

WK Superbike Donington: Rea snelst in vrije training

Jonathan Rea heeft de eerste dag in Donington de snelste tijd op de klokken gezet. De leider in het wereldkampioenschap reed in de tweede vrije training een tijd van 1’27.740 en was daarmee eentiende seconde sneller dan teamgenoot Tom Sykes. Michael van der Mark eindigde de dag op de zevende plaats, op bijna zeventiende seconde van Rea.

Nicky Hayden overleden

Het afgelopen weekend was het nog nepnieuws, maar nu is het helaas de realiteit: Nicky Hayden is in het ziekenhuis van Cesena overleden. De voormalig MotoGP wereldkampioen werd vorige week woensdag op steenworp afstand van het circuit van Misano tijdens het wielrennen geschept door een Peugeot 206 CC en werd sinds die tijd kunstmatig in leven gehouden.

Nog geen verbetering situatie Nicky Hayden

De laatste uren gonst het van nepnieuws op Internet waarin wordt gesteld dat Nicky Hayden zou zijn overleden. Feit is dat de Red Bull Honda coureur momenteel kunstmatig in leven wordt gehouden.

Meer duidelijheid omtrent letsel Hayden

De berichten vanuit het ziekenhuis in Cesena worden er niet vrolijker op. Het hoofdletsel van Nicky Hayden wordt door de artsen als levensbedreigend omschreven.

Toestand Nicky Hayden ongewijzigd

Het zware ongeluk is als een harde klap aangekomen in de SBK paddock. De 35-jarige coureur, die van z’n collega’s veel steunbetuigingen heeft gekregen, heeft bij het ongeluk schedeltrauma en een hersenbloeding opgelopen, zo heeft de medische kliniek vanochtend laten weten.