Zoeken

WK Superbike Laguna Seca: uitslag race 2

Er was vandaag in Laguna Seca geen maat op Jonathan Rea. De regerend wereldkampioen nam in de derde ronde de leiding in de race en werd met een voorsprong van bijna drie seconden op teamgenoot Tom Sykes als winnaar afgevlagd. Winnaar van race 1 Chaz Davies maakte het podium compleet, Michael van der Mark finishte op de tiende plaats.

WK Superbike Laguna Seca: uitslag race 1

Chaz Davies heeft de eerste race van het WK Superbike in Laguna Seca op naam geschreven. De Aruba.it Ducati coureur, die zich drie weken geleden in Misano nog lelijk had geblesseerd, bleef op de streep Jonathan Rea voor en scoorde daarmee zijn vierde overwinning van het seizoen. Rea en teamgenoot Tom Sykes maakten het podium compleet.

WK Superbike Misano: uitslag race 2

Marco Melandri heeft zijn eerste overwinning sinds zijn rentree in het WK Superbike gerealiseerd. De Aruba.it coureur finishte de tweede race een seconde voor regerend wereldkampioen Jonathan Rea, die daarmee in het kampioenschap weer vijf punten uitliep op teamgenoot Tom Sykes, die op de derde plaats werd afgevlagd. Michael van der Mark finishte op 13 seconden op een uitstekende vierde plaats.

WK Superbike Misano: uitslag race 1

De overwinning leek buiten bereik, maar in een bizarre finale heeft Tom Sykes de eerste race toch de overwinning in de wacht gesleept. De KRT coureur kreeg de winst in de schoot geworpen doordat in de laatste ronde Chaz Davies onderuit ging en in zijn val Jonathan Rea meenam, nadat eerder die ronde Marco Melandri vanaf de derde plaats al onderuit was gegaan.

WK Superbike Misano: Superpole 40 voor Tom Sykes

Voor het vierde jaar op rij heeft Tom Sykes zich in Misano op de pole position gekwalificeerd. De KRT coureur reed in Superpole 2 een tijd van 1’33.662 - een nieuw polerecord - en schreef daarmee zijn 40e Superpole overwinning bij. Jonathan Rea en Marco Melandri maakten de eerste startrij compleet, Michael van der Mark kwalificeerde zich op de vijfde plaats.