Zoeken

WK Superbike Misano: uitslag race 2

Marco Melandri heeft zijn eerste overwinning sinds zijn rentree in het WK Superbike gerealiseerd. De Aruba.it coureur finishte de tweede race een seconde voor regerend wereldkampioen Jonathan Rea, die daarmee in het kampioenschap weer vijf punten uitliep op teamgenoot Tom Sykes, die op de derde plaats werd afgevlagd. Michael van der Mark finishte op 13 seconden op een uitstekende vierde plaats.

WK Superbike Misano: uitslag race 1

De overwinning leek buiten bereik, maar in een bizarre finale heeft Tom Sykes de eerste race toch de overwinning in de wacht gesleept. De KRT coureur kreeg de winst in de schoot geworpen doordat in de laatste ronde Chaz Davies onderuit ging en in zijn val Jonathan Rea meenam, nadat eerder die ronde Marco Melandri vanaf de derde plaats al onderuit was gegaan.

WK Superbike Misano: Superpole 40 voor Tom Sykes

Voor het vierde jaar op rij heeft Tom Sykes zich in Misano op de pole position gekwalificeerd. De KRT coureur reed in Superpole 2 een tijd van 1’33.662 - een nieuw polerecord - en schreef daarmee zijn 40e Superpole overwinning bij. Jonathan Rea en Marco Melandri maakten de eerste startrij compleet, Michael van der Mark kwalificeerde zich op de vijfde plaats.

WK Superbike Misano: Rea topt dag 1

Jonathan Rea heeft de eerste trainingsdag van de alweer zevende ronde van het WK Superbe op het circuit van Misano de snelste tijd op de klokken gezet. De leider in het wereldkampioenschap reed in de slotfase van FP2 een tijd van 1’34.901, driehonderdste seconde sneller dan de tijd die in de ochtend door teamgenoot Tom Sykes was gezet. Michael van der Mark eindigde de dag met de achtste tijd, achttiende seconde langzamer dan Rea.

Mijlpaal Kawasaki: 100 zeges in WK Superbike

Kawasaki heeft het afgelopen weekend haar 100e overwinning in het WK Superbike gescoord, een mijlpaal voor het Japanse merk dat daarmee hard op weg is Honda in de algemene rangschikking te verslaan.