Zoeken

Binnenkort: eerste test Honda X-ADV

Een fiets die wel de gemakken van een scooter heeft, maar waarmee je ook zomaar de Dakar zou kunnen doen, dat is in een notendop Honda’s nieuwe X-ADV. In het Zuid-Franse “Red Rock Country” konden we kennismaken met de cross-over scooter en waren behoorlijk onder de indruk. Een uitgebreide test zal binnenkort op dit kanaal te lezen zijn.

BMW HP4 RACE: exclusieve superbike racer

Het afgelopen jaar was het al dé knaller op de stand van BMW op de EICMA in Milaan, maar nu heeft BMW officieel de nieuwe HP4 RACE gepresenteerd. De HP4 RACE, die in een exclusieve oplage van 750 zal worden geproduceerd, wordt opgegeven voor een topvermogen van 215 pk, bij een rijklaargewicht van 171 kilo.

Yamaha XSR900 wint Red Dot Award

Voor het vijfde jaar op rij heeft Yamaha met een van haar producten een Red Dot Award in de wacht weten te slepen. De XSR900 werd door de prestigieuze Product Design wedstrijd bekroond met de “Best of the Best” Award.

Yamaha roept driecilinder modellen MT-09, Tracer 900 en XSR900 terug

Yamaha heeft wereldwijd een terugroepactie uitgeschreven voor haar nieuwe driecilinder modellen MT-09, Fazer 900 en XSR900. Als gevolg van onvoldoende borgmiddel kan bij de drie modellen de onderste helft van de stuurklem losraken.

Aprilia maakt prijzen Dorsoduro 900 en Shiver 900 bekend

Het was misschien wel dé grote verrassing op de stand van Aprilia afgelopen jaar op de EICMA in Milaan: de voor 2017 vernieuwde ‘kleine’ Dorsoduro en Shiver, door Aprilia nu van een nieuw 900cc V-Twin motorblok voorzien. De Nederlandse importeur heeft nu de prijzen bekend gemaakt en die zijn haast net zo vet.