Zoeken

Vergelijk: KTM 1290 Adventure R vs Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro

Honderdzestig pk loslaten op onverharde ondergrond… nooit gedacht dat dat nog eens een makkie zou zijn. Of zelfs niet intimiderend… als je ervan uit gaat dat je dan ook nog eens met 232 kilo motorfiets onderweg bent, wordt dat alleen maar nog knapper. Want jawel, twee wielen kunnen ook nog eens heel vervelend uitkomen, wat een vierwieler toch een stuk minder snel heeft. Maar we hebben het hier graag over tweewielers en nemen deze keer dan ook de Multistrada Enduro Pro en Adventure R onder de loep. Op noppenbanden, in de blubber. Voor zover we die kunnen vinden.

Test: Ducati 2018 Monster 821

Op 24 oktober 1992 werd de allereerste Ducati Monster op de IFMA Show in Keulen onthuld, de eerste van 323.000 tot eind augustus 2017 gebouwde Monsters in verschillende soorten en maten. 25 jaar later werd de moderne tegenhanger van die Monster 900, de voor 2018 geüpdatet Monster 821, in Rimini aan de wereldpers voorgesteld.

Test: Triumph Thruxton Cafe

Het wordt weer koud, somber, de wintertijd is alweer ingegaan en we maken volop plannen voor de feestdagen en kerstvakantie. Dan wordt het tijd om nog eens terug te kijken naar de tijd dat de zon volop scheen, je nauwelijks een jas nodig had behalve om je portemonnee in te bewaren, de weggen droog en schoon en de dagen eindeloos lang waren. Het is tijd voor een klein beetje weemoed. En hoe kan dat beter dan met één van de meest nostalgische machines van het afgelopen jaar: de Triumph Thruxton Café? Let’s go for a ride…

Test: Triumph Street Triple S A2

In het bezit van het A1 rijbewijs en ben je dit jaar 19 geworden? Of ben je net 20 en nog niet in het bezit van een motorrijbewijs? Dan mag je volgens de Rijksoverheid je A2 rijbewijs halen en vervolgens een motorfiets uitzoeken met maximaal 35kW vermogen. Waar ga je dan voor? Een motorfiets die speciaal voor het 35kW gebouwd is of één die je na 2 jaar weer zijn volle vermogen terug geeft? Wij gingen voor dat laatste, let’s meet de 35kW versie van de Triumph Street Triple S!

Vijfdubbeltest Maxiscooters

In een kleine twee decennia tijd heeft de maxi-scooter zijn plek wel verworven in de scooterwereld. Samen met onze Belgische en Nederlandse collega’s van Motoren&Toerisme en Scooterbikexpress hebben we de vijf nieuwste spelers eens naast elkaar gezet.