Zoeken

Test: Piaggio Beverly 350 SportTouring

De meest geavanceerde en moderne motorscooter in z’n segment, dat claimt Piaggio van de Beverly familie. Motorfreaks ging met het topmodel van de range, de Beverly 350 SportTouring op pad om uit te zoeken of dat geen grootspraak is geweest.

Test: Moto Morini Corsaro 1200 ZZ

Zelfs voor Italiaanse begrippen heeft het in 1937 opgerichte Moto Morini meer levens gehad dan de lasagne-verslaafde kat Garfield. Met de laatst reïncarnatie is het merk van Bologna naar een kleinere locatie dichtbij Milaan verhuisd en strategisch geherstructureerd. Alan Cathcart reed met de laatste versie van de Corsaro 1200 ZZ, die tegenwoordig als handgemaakte fiets de Milanese fabriek verlaat.

Dubbeltest: Ducati Monster 797 vs Desert Sled

De Monster is terug! Met slim gebruik van de 800cc luchtgekoelde twin uit de Scramblers heeft Ducati de ouderwetse Monster weer terug op de kaart gezet, een zet die ze van vele kanten sympathie heeft gegund. Het lijkt dan ook een droomhuwelijk, dit blok met dát frame. Maar betekent dit dat het in een andere vorm de plank mis zou slaan, of is het dappere ding zo enorm veelzijdig? Dat zoeken we maar eens uit en nemen de twee grootste extremen mee voor een rondje om de kerk. En door de achtertuin.

Test: VanderHeide V4

Carbonfiber is hét materiaal van dit moment, maar de nieuwe Ducati 1299 Superleggera en BMW HP4 Race die rijkelijk van het exotische goedje zijn voorzien voor het prijskaartje van 80 duizend euro zijn laat op het feest gearriveerd. Want een jaar eerder maakte de voortreffelijke Nederlandse door een Aprilia RSV4 aangedreven carbon monocoque VanderHeide V4 zijn debuut op het 2016 Festival of Speed.

Test: Aprilia Dorsoduro 900

Negen jaar na de lancering van de Dorsoduro 750 heeft Aprilia de middenklasse supermotard tot Dorsoduro 900 opgewaardeerd. Met drie verschillende rijmodi, instelbare tractiecontrole en dito ABS, een nu een beduidend sterker motorblok en niet te vergeten een gelikt uiterlijk ontpopte de Dorsoduro 900 zich in ons eigen kikkerland als een heerlijk feestbeest voor gegarandeerde zomerpret. Of het nu zeikt van de regen of niet.