Zoeken

Vergelijk: XSR700 vs Scrambler vs Thruxton R

Fun Factor

24 mei 2017

Dit is een zwaar onderschat kenmerk bij motoren. Hoeveel pret beleef je aan het rijden? Niet objectief meetbaar. De rationele mens in ons kiest in dit geval onmiddellijk voor de Yamaha XSR700. Evenveel fun als de andere twee, iets bescheidener op sommige vlakken, Ik kon er niks aan doen agent, het ging vanzelfmaar hoe dan ook veruit de minst dure. Alleen als geld helemaal geen punt is, kun je kiezen voor een andere motor dan de Yam. Maar wees er bij gelijk welke keuze van overtuigd dat je op geen enkele van de twee andere meer plezier zult beleven dan op de andere. Tenzij prestige een deel van je persoonlijke fun-pakket uitmaakt. Of je genoeg niet voldoende vindt. Op de Yam heb je altijd genoeg vermogen, op de andere twee heb je nu en dan wat overschot. En dat kan leuk zijn. De Ducati is de meest brutale pretmaker. Het platte stuur van de Full Throttle biedt je ook een heel apart gevoel van controle. Je duwt de motor als het ware in de bocht en hoe hard je ook probeert, bij elke rit die langer dan 5 minuten duurt, komt de hooligan in je ooit wel eens naar boven. Mocht dat niet zo zijn, dan ga je best naar de dichtstbijzijnde psycholoog om te zien wat er precies je gevoelens onderdrukt.

De Triumph is – zoals het een Brit betaamt – beschaafder. Maar daarom niet minder potent. 112 Nm is zo goed als een garantie voor some serious fun. Zijn lage bouw biedt een heel Zal die Hollanders eens laten zien hoe het moetbijzonder bochtengedrag, als je sportief gaat rijden, flitsen er automatisch beelden uit een sixties race voorbij. Opletten wel dat er ook niet andere zaken aan het flitsen gaan, want de Triumph is een valse trage. Je gaat vaak harder dan je denkt.

We kunnen tot slot nog een hele boom opzetten over de prijsstelling, maar als u er het voorgaande op naleest en de prijzen bekijkt, bent u ongetwijfeld in staat uw eigen conclusies te trekken. Denk er vooral ook aan dat je met je motorjeans, open helmpje en een degelijk lederen jasje hopen rijplezier beleeft op deze motoren. Ze wijken af van wat we de laatste jaren gewend geweest zijn. Dat is één van hun gemeenschappelijke sterke punten. De rest is persoonlijk.


Als we dan toch bezig zijn...