Zoeken

Vergelijk: XSR700 vs Scrambler vs Thruxton R

Ducati Scrambler Full Throttle

24 mei 2017

De Full Throttle is een van de drie specials die door Ducati gelijktijdig met de lancering van de Scrambler Icon op de markt werden gezet. Waar Ducati zich met de Urban Enduro richtte op de offroad scene en de Classic een meer klassieke interpretatie was, was de Full Throttle
Land of Joy op de Flat-track manier

Termi maakt 't een stuk vetter, het zadel is uniek

Meer dan 30.000 verkocht inmiddels. Doen ze goed bij Ducati
geïnspireerd door de wereld van Flat-track racen. De ‘Deep Black’ tank in combinatie met het korte zadel met gele nummerplaat moest snelheid uitademen. Ten opzichte van de standaard Scrambler heeft de Full Throttle verder een lager, taps gevormd zwart stuur, een kort voorspatbord en een Termignoni einddemper.

In tegenstelling tot de XSR700 heeft de Scrambler wel degelijk een geschiedenis, die zelfs meer dan een halve eeuw teruggaat. De Scrambler is geen moderne kopie van de oer-Scrambler, maar de versie zoals ‘ie nu zou zijn geweest als ‘ie nooit uit productie was genomen. Ofwel, een evolutie van de oorspronkelijke Scrambler. Van deze drie hippe kippen ademt de Scrambler het meest de sfeer van zon-zee-strand en met z’n allen rond het kampvuur heerlijk barbecuen uit. Onthaasten in het kwadraat, terwijl tegelijkertijd het ondeugende duveltje al in de startblokken staat.