Zoeken

Test: KTM 790 Duke

Conclusie

19 maart 2018

De 790 Duke is een zeer goede motor die de lat voor z’n rivalen in het drukbevochten middenklasse segment hoger heeft gelegd en in elk opzicht een ware KTM is, vol met kernwaarden van het merk. Dit is een zeer indrukwekkende rit in de echte wereld.

KTM is van plannen voor een 790 Duke Power Cup race-series wereldwijd en ik kan geen betere motor bedenken die voor iedereen is geschikt, van nieuwkomers tot ervaren rotten en alles daartussenin om zich in het weekend helemaal uit te leven en elleboog tegen elleboog te rijden in het circuit en daarna aan het eind van de dag aan de bar het nog eens dunnetjes over te doen.

In 100% standaard Street modus kan de 790 Duke al behoorlijk hard worden gereden op een manier die boosheid benadert zonder te misdragen, en voldoet volledig aan de verwachtingen die je van iets dat oranje is gekleurd verwachten mag – en dat voor een relatief goedkope prijs. Ready to Race, inderdaad. Chris Fillmore gaat dit jaar met een 790 Duke deelnemen aan Pikes Peak in een poging de tweede op rij te scoren, na afgelopen jaar met een 1290 Super Duke de overwinning te hebben behaald. Ik weet wel waar ik m’n geld op ga zetten…