Zoeken

Test: VanderHeide V4

Conclusie

3 augustus 2017

Als Sjor en Rolf dit probleem hebben opgelost, zal de VanderHeide V4 een voortreffelijke motor zijn voor de happy few die ‘m kunnen betalen. De fiets is verbluffend mooi, is op een superieur niveau van productiekwaliteit gebouwd en combineert uitmuntendheid in engineering met een artistieke goede smaak – kijk alleen al naar de manier waarop de carbon weven nauwgezet zijn gevormd, of de slanke vorm van de kuip aan de voorkant met kleine elliptische koplamp als focuspunt. Het is het product van twee broers die gepassioneerd zijn over hun creatie en erin zijn geslaagd die passie naar het product zelf te vertalen, waar zelfs de meest cynische motorliefhebbers van onder de indruk zullen zijn. Nu moeten ze de dynamische ontwikkeling van dit prototype Als ik ze nou eens voorstel om gratis het testwerk voor m'n rekening te nemen, misschien dat ik dan het testexemplaar mag houden. Zal het eens voorstellen...tot een goed einde brengen en de problemen die ik ondervond oplossen. Als dat is gelukt – en dat gaat lukken, want de Fior voorvork is een bewezen concept – dan kunnen ze hopen de 25 klanten aan te trekken die zij zeggen nodig te hebben voordat de commerciële productie kan worden opgestart.

“De motor die we op Goodwood toonden en jij vandaag hebt gereden is een preproductie prototype dat we dynamisch tot een productiemodel gaan ontwikkelen,” zegt Sjor. “We hebben ons geen datum ten doel gesteld voor wat betreft aanvang van productie, omdat we echt de eerste 25 motoren eerst verkocht moeten hebben om de productie te kunnen financieren. Zodra we de benodigde middelen hebben verwachten we in staat te zijn om elke twee tot vier weken een motor te kunnen produceren. We accepteren pre-orders en we kunnen elke motor op de wensen van de klant aanpassen – elke motor zal subtiel anders dan de anderen zijn. Maar om te kunnen beginnen, moeten we eerst die 25 klanten zien te vinden.” Ga naar www.vanderheidemotorcycles.com als jij er daar een van wilt zijn.

150 duizend euro voor een gelimiteerde, individueel genummerde kunst op twee wielen? Zijn er twee dozijn mensen bereid om een motorfiets visionair als Rolf van der Heide te steunen door een van zijn mechanische meesterwerken te kopen? We zullen het snel te weten komen..