Zoeken

Test: Kawasaki Ninja 650 Touring

Conclusie

24 juli 2017

Dat Kawasaki met de Ninja 650 een knetterleuke fiets heeft neergezet die in de verste verte niet meer doet denken aan de oude ER-6f, waarvan eigenlijk alleen het motorblok is overgenomen – en dan nog inwendig flink vernieuwd, daarvan waren we in de Spaanse Sierra Ninja 650... Z650SX bedoelen ze zeker?Nevada al van overtuigd, maar dat ‘ie ook serieuze toureigenschappen heeft was ons eerlijk gezegd ontgaan. Omdat je om een motor op toerkwaliteiten te beoordelen om te beginnen flink wat kilometers in toertempo maken moet.

Toerkilometers als in de vijfhonderdenzeventien komma zeven kilometers die in de omgeving van Nassau en aansluitend naar huis in een dag werden afgelegd. Het gemak (en niet te vergeten, plezier) waarmee de kilometers werden afgelegd, zo fris als een hoentje als thuis van de motor werd afgestapt en het feit dat daarvoor in totaal slechts 23,24 liter benzine nodig is geweest zegt veel over de toerkwaliteiten van de Z650SX, ik bedoel Ninja 650 Touring.

Zoveel dat we de Ninja 650 Touring bij ons op de redactie hebben geadopteerd, om er de komende maanden flink wat avontuurlijke ondernemingen mee te gaan doen. Wordt dus zeker vervolgd…