Zoeken

Repsol Honda rondt 2-daagse test af in Jerez

26 februari 2017
Ruim een week na de officiële wintertest van Phillip Island heeft het Repsol Honda MotoGP team in eigen land een privé test afgerond. Marc Marquez en Dani Pedrosa waren naar Jerez afgereisd voor een tweedaagse test, die vanwege slecht weer met 1 dag moest worden ingekort.

 

Vrijdag en zaterdag had Honda op het circuit van Jerez de la Frontera een tweedaagse test ingepland, maar door het extreem slechte weer in het zuiden van Spanje waren de omstandigheden op vrijdag op het circuit verre van ideaal, waardoor er niets anders opzat dan de eerste dag maar te cancelen. 

De tweede testdag was het weliswaar nog wel bewolkt, maar waren de condities veel beter, waardoor toch nog een deel van het intense pre-season testprogramma kon worden afgewerkt.

In de middag ging Marc Marquez in bocht 7 onderuit en ontwrichtte daarbij kortstondig zijn rechter schouder, maar was na een check in het medisch centrum (waar geen verdere schade bleek) het grootste deel van het testschema afwerken, net als Dani. 

De data die door het team is vergaard zal nu in Japan door de HRC engineers worden geanalyseerd ter voorbereiding op de laatste wintertest, die van 10-12 maart op het circuit van Losail in Qatar staat ingepland. Marc Marquez:
Vandaag (zaterdag, red.) was een productieve dag, omdat we in staat waren veel ronden te rijden en goed aan onze motor te werken. We hebben bijna alle werk gedaan wat stond gepland, wat op zich goed is. Ik ging in de middag onderuit en ontwrichtte mijn schouder, maar gelukkig niks ernstigs. Nu zal ik thuis wat moeten rusten om klaar te zijn voor de volgende test in Qatar.

Dani Pedrosa:
Na vrijdag al te hebben gemist konden we vandaag gelukkig de beschikbare tijd maximaal gebruiken, zelf al waren de omstandigheden in het begin van de ochtendsessie niet ideaal en we moesten focussen om het 2-daagse schema in een dag af te werken. We hebben echt hard gewerkt maar zijn tevreden met wat we hebben gedaan. Nu moeten we gefocust blijven en proberen in Qatar over 2 weken op dezelfde manier door te gaan.