Zoeken

Michael Dunlop met Turner Racing in Lightweight Classic TT

12 juli 2017
Turner Racing heeft dit jaar z’n zinnen op de Lightweight Classic TT race van de 2017 Classic TT gezet. Naast Dan Cooper heeft het team niemand minder dan 15-voudig TT winnaar Michael Dunlop weten te strikken, waarmee het team tot de favorieten voor de overwinning behoort.

Het team van Roger Turner heeft voor de 2017 de beschikking over twee TZ 250cc Yamaha’s voor Dunlop en Cooper. Voor Cooper is dit het tweede jaar bij het team, voor Dunlop daarentegen zal het zijn debuut zijn op een 250cc machine. Dat wil niet zeggen dat hij geen ervaring met lichte racers heeft, in 2008 won hij de North West 200 en zijn eerste race op het eiland Man was met een lichte tweetakt racer in de Ultra-Lightweight Newcomers Manx Grand Prix.

Met het aantrekken van Dunlop zal het nog een drukke Classic TT gaan worden voor Michael Dunlop. Naast de Lightweight Classic TT treed de jongste coureur uit de Dunlop clan ook de andere drie Classic TT’s, zijnde met Black Eagle Racing in de Senior en Junior Classic TT en Team Classic Suzuki in de Superbike Classic TT.

Cooper reed het afgelopen jaar al met de 2008 speciale TZ Yamaha voor Turner Racing, maar werd in practice week geplaagd door problemen en reed daardoor de wedstrijd niet. Met nu een jaar ervaring is het team ervan overtuigd dat het dit jaar wel goed zal gaan en geven beide coureurs een goede kans op de overwinning. Aan de ervaring van Cooper zal ’t zeker niet liggen, in 2006 werd hij BSB kampioen in de 125cc.