Zoeken

Guy Martin & John McGuinness: Honda DreamTeam Isle of Man TT

18 januari 2017
Guy Martin keert dit jaar terug naar de Isle of Man TT. En niet bij het eerste de beste team: de meest spraakmakende coureur uit het veld heeft getekend voor Honda Racing als teamgenoot van John McGuinness.

 

Honda spreekt in haar eigen persbericht van een dreamteam en daarmee slaat Honda wat ons betreft de spijker precies op z’n kop. Ondanks de suprematie van BMW de afgelopen jaren is McGuinness met inmiddels 23 TT overwinningen nog lang niet uitgerangeerd en als er één persoon is die een ongekende populariteit geniet dan is het wel Guy Martin, die door velen als de Rossi van Road Racing wordt gezien.

Publiekslieveling Martin keert na een jaar afwezigheid weer terug naar de Road Racing scene en krijgt met McGuinness de beschikking over de fonkelnieuwe Fireblade SP. Ondanks dat hij al verschillende wedstrijden heeft gewonnen in de Ulster GP,  Scarborough Gold Cup, Armoy, Cookstown evenals de Southern 100, en bovendien al 15 keer op het TT podium heeft gestaan is Martin nog steeds op jacht naar zijn eerste TT overwinning.

McGuinness daarentegen heeft inmiddels al 23 TT overwinningen op naam staan en reed in 2015 nog een nieuw ronderecord met de toen al zwaar verouderde Fireblade tijdens de Senior TT, die hij ook op naam wist te schrijven. Het ronderecord stond echter maar een jaar, afgelopen jaar dook Michael Dunlop op de S1000RR daar ver onderdoor.

De afgelopen jaren mag de BMW S1000RR de te kloppen machine zijn geweest, de Honda CBR1000RR Fireblade is nog steeds de meest succesvolle machine ooit in de Isle of Man TT en Honda is erop gebrand om dat succes met de SP2 voort te gaan zetten, die volgens Honda de ultieme expressie is van de Fireblade’s Next Stage Total Control concept. 



De SP2 is het homologatiemodel, dat zich van de standaard SP onderscheid door toepassing van speciale racefeatures als een aangepaste cilinderkop met grotere kleppen en lichtgewicht Marchesini wielen. De compleet nieuwe CBR1000RR Fireblade SP zal z’n Road Racing debuut gaan maken tijdens de North West 200 in mei.