Zoeken

Bridgestone terug in wegrace motorsport

2 maart 2017
Bridgestone keert terug naar de wegrace motorsport. ’s Werelds grootste banden- en rubberbedrijf zal racebanden gaan leveren aan twee teams in de prestigieuze FIM Endurance World Championship Series (EWC).

Zowel het YART Yamaha Officiële EWC Team als het FCC TSR Honda Team zullen op Bridgestone-banden rijden tijdens de volgende ronde van het FIM EWC, de 24 uur van Le Mans Moto (24 Heures Moto), in Frankrijk op 15 april 2017.

De twee teams zullen racen met de laatste nieuwe Bridgestone motorsportbanden, ontworpen en ontwikkeld op basis van Bridgestone's hands-on ervaring als bandenleverancier voor diverse internationale races op topniveau.

Nico Thuy, Head of Europe - Motorcycle, Bridgestone Europe, zegt:
“Voor ons bij Bridgestone is het geweldig nieuws om weer terug op het hoogste niveau te racen. Racing maakt deel uit van het DNA van Bridgestone en we gaan mikken op grootse resultaten met onze nieuwe teampartners. Deze betrokkenheid bevestigt ook Bridgestone's toewijding aan motorrijders en hun fans over de hele wereld. De endurance-serie kent een sterke aanhang en zal Bridgestone dus dichter bij gepassioneerde motorrijders brengen."

Mandy Kainz, Team Manager - YART Yamaha Official EWC Team, voegt hieraan toe: 
"YART is erg blij om zich aan te sluiten bij de race-familie van Bridgestone Corporation, 's werelds grootste banden- en rubberbedrijf. We hebben al met hen samengewerkt tijdens Suzuka 2014 en sindsdien hebben ons team, de medewerkers en de renners - met name Broc Parkes, die met Bridgestone in MotoGP was - hard gewerkt om hun droom werkelijkheid te maken: partners worden met Bridgestone en de Bridgestone MotoGP technologieën met elkaar delen en verder ontwikkelen. YART werd door YMC sterk aangemoedigd om bij Bridgestone aan te sluiten. Met ons zeer jonge, internationale team met Kohta Nozane (Japan), de Duitse SBK kampioen Marvin Fritz en de zeer ervaren voormalig GP rijder Broc Parkes uit Australië, staan we beslist zeer binnenkort weer aan de top van het klassement. We kijken uit naar een langdurige, grootse en succesvolle toekomst."


Masakazu Fujii, algemeen directeur - FCC TSR Honda, zei hierover:
"EWC is een marathonwedstrijd, net als het leven zelf. Het is een race die 24 uur lang aan 300 km/h blijft doorgaan, dag en nacht, in koude en hitte. Het is overbodig om te benadrukken dat onder zulke zware omstandigheden de banden het belangrijkste product zijn. Wij streven ernaar om met Bridgestone de nummer 1 te worden in de wereld. We zullen nooit opgeven, wat er ook met ons als team gebeurt; we zijn vastbesloten om in de wedstrijd te blijven en de race tot een goed einde te brengen."


Het FIM EWC is een wereldwijd kampioenschap dat bestaat uit vijf races: twee in Frankrijk en de overige drie in Duitsland, Slowakije en Japan. Het huidige seizoen begon in september 2016 en zal op 30 juli 2017 eindigen met de Suzuka 8 uren endurance race op het Suzuka Circuit in Japan.