Zoeken

Column: Motorfreaks 3.0

29 september 2016
We hebben er slapeloze nachten van gehad en het heeft veel langer geduurd dan we op voorhand hadden ingeschat, maar nu is het eindelijk zover: Motorfreaks 3.0 is gelanceerd, een complete redesign van je vertrouwde online motormagazine.

 

Het worst case scenario werd twee weken geleden werkelijkheid toen een dag na de lancering van de nieuwe website alles moest worden teruggezet in verband met serieuze performance issues. Terwijl een van de speerpunten van de nieuwe website juist snelheid had moeten zijn.

Nu hadden we met de livegang van Motofreaks 3.0 ook een gok genomen. De website was eigenlijk nog niet klaar, maar een serieuze hack van de oude site had alles een een stroomversnelling gezet en moest alles op alles worden gezet om zo snel mogelijk te kunnen switchen. In korte tijd werd enorm veel werk verzet en hoewel we wisten dat nog niet alle puntjes op de i stonden, besloten we toch live te gaan. We gokten en verloren.

Met de oude website in de lucht is op de achtergrond keihard gewerkt om de nieuwe site te verbeteren. De performance issues moesten worden opgelost, daarnaast hebben we de tijd goed gebruikt om de site te perfectioneren. En daar zijn we in onze ogen goed in geslaagd. 

Een van de grote veranderingen in Motorfreaks 3.0 is dat we ‘m volledig responsive hebben gemaakt, om de leesbaarheid en toegankelijkheid op tablets en smartphones te vergroten. Voor wie de blokken layout te druk vindt hebben we de mogelijkheid ingebouwd te switchen naar de conventionele lijst met artikelen. 

Groot verschil met de oude website is dat je op de homepage of de indexpagina’s van de verschillende secties nu oneindig kunt blijven scrollen, hetzelfde zal straks ook voor de tracker gaan gelden, dat is waarschijnlijk een van de eerste wijzigingen die binnenkort zullen worden doorgevoerd. Want is echter nog maar het begin, op de planning staan veel dingen die de interactie moeten vergroten, waardoor informatie sneller en overzichtelijker beschikbaar zal zijn.

Echter, hoe goed wij ook denken over de nieuwe website te hebben nagedacht, soms pakken dingen niet zo uit hoe je hebt gedacht en is er dus altijd ruimte voor verbetering. Mocht je dus dingen tegenkomen die je niet handig vindt of tegen een bug aanlopen, schroom dan niet om ons hierover te mailen. Want feedback van de gebruiker is voor ons het allerbelangrijkste.