Zoeken

Vanguard Guzzi V7: omdat het kan

14 juli 2017
Vanguard, het spijkerbroekenmerk, heeft een feestje te vieren. En omdat het al ervaring had met een op verzoek gemaakte motorfiets om het feest luister bij te zetten, doen ze het gewoon nóg een keer. Omdat het kan.

Dit keer is het een Moto Guzzi V7 geworden, om de simpele reden dat de bijbehorende broek ook V7 heet. Wat was er nou eerst? Geen idee, maar wij gokken op de broek. De Motor is gemaakt door Wrench Kings, die we ook al kennen van bijvoorbeeld de prachtige Mash special die vorig jaar op verschillende beurzen stond. 

Oorspronkelijk was het dus een V7, die we al kennen vanwege z'n retro uiterlijk. En daar zijn ze nog een beetje op losgegaan. Kijk bijvoorbeeld naar de uitlaat die nu in het kontje uitmondt. Komt een knappe roffel uit, hebben we ons laten vertellen. Verder is er veel werk gegaan in de details, die allemaal in hetzelfde thema (blauw!) terugkomen. 

Uiteraard hebben we spaakvelgen met de bekende retrobanden erop en geen voorspatbord meer, maar dat is nog niet alles. De tank springt nog in het ook, omdat deze zodanig is behandeld dat het net op jeansstof lijkt. En zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je kunt het ook zelf zien: de Guzzi gaat op tour langs verschillende Vanguard dealers, zodat iedereen in het land het spektakel zelf in ogenschouw kan nemen. En hopelijk met een nieuwe V7 Anniversary broek naar huis.