Zoeken

TVS Apache RTR 310, Indiase BMW G 310 RR?

3 mei 2017
Een Naked en Allroad versie zijn er al, maar het is niet ondenkbaar dat BMW ook nog een Supersport variant op basis van de nieuwe G 310 ééncilinder op de markt gaat zetten. Dat dát best wel eens een vet ding zou kunnen zijn laat BMW’s Indiase partner TVS zien met deze Apache RTR 310.

Waar de huidige eenliter Supersport op straat z’n grens wel heeft bereikt en met goed fatsoen eigenlijk alleen nog maar op een circuit kan worden losgelaten lijkt de toekomst van de Supersport juist te zitten in de onderkant van dit segment. Enerzijds dankzij het nieuwe gefaseerde motorrijbewijs waar door fabrikanten steeds meer op wordt ingespeeld met knetterleuke lichte fietsjes, anderzijds door het WK Supersport 300 dat deze klasse ineens veel meer aanzien geeft.

Met motoren als de RC 390, Ninja 300, YZF-R3 en de door Honda te lanceren nieuwe CBR250RR heb je op straat knetterveel lol omdat ze tot de laatste paardenkracht uit te melken zijn en je dankzij de relatief lage snelheden niet meteen tot aso van de buurt wordt gebombardeerd. En dankzij het vette design ziet ’t er ook nog eens best cool uit om te zien.

Nu ook BMW zich op die instapmarkt is gaan richten met de nieuwe BMW G310 is het niet ondenkbaar dat van die kleine eencilinder naast de huidige G310R Naked en G310GS Allroad ook nog een G310RR Supersport wordt gemaakt. Daarvoor hoeven we alleen maar te kijken naar BMW’s partner in India TVS, waar de G310 modellen worden gefabriceerd. TVS heeft in India namelijk deze Apache RTR310 Concept gepresenteerd. 

Als iets van dit kaliber door TVS in India op de markt kan worden gezet, dan is het voor BMW een peulenschil om datzelfde in Europa te doen. BMW logo erop en knallen met die hap. Onze zegen hebben ze. Eind dit jaar dé verrassing van de EICMA in Milaan?