Zoeken

Honda Africa Twin zet nieuw record

13 maart 2017
Een jaar na z’n lancering heeft Honda’s Africa Twin een nieuwe hoogte bereikt. Letterlijk dan, want de fiets heeft een record gezet voor wat betreft de hoogste hoogte die met een tweecilinder motorfiets is bereikt.

Toneel voor de recordpoging was ’s Werelds hoogste actieve vulkaan, de Nevado Ojos del Salado gelegen tussen Argentinië en Chili. Een team van vijf rijders reden met de Africa Twin naar een recordbrekende 5.965 meter hoogte boven zeespiegel. Fabrio Missini, enduro kampioen van Honda’s Zuid-Amerikaanse raceteam was de uitverkorene binnen het team die de nieuwe mijlpaal mocht zetten, voordat hij met twee meter hoge sneeuw werd geconfronteerd.

Na vijf dagen te hebben geacclimatiseerd werd de missie door het team binnen 24 uur volbracht, wat op zich ook een record was. In dat tijdsbestek zakte de temperatuur tot 5 graden onder nul, de route ging over kapotgereden asfalt, gravel, modder, zand en uiteindelijk zelfs ijsvlaktes, waarmee de veelzijdigheid van de Africa Twin mooi kon worden onderstreept.

Behoudens een Termignoni uitlaatsysteem, aangepaste tandwyielverhouding en nieuwe Metzeler MC360 banden was de Africa Twin geheel standaard. Wel was de Africa Twin van de nodige onderdelen uit het originele accessoire-pakket voorzien.