Zoeken

Volkswagen overweegt verkoop Ducati

27 april 2017
Volkswagen overweegt volgens Reuters Ducati te verkopen. Volgens twee bronnen zou Volkswagen de verkoop overwegen vanwege de kosten die zijn gemoeid met dieselgate.

 

Om alle kosten die zijn ontstaan als gevolg van het dieselschandaal moet er bij Volkswagen aan alle kanten flink worden gesneden, waardoor duizenden banen op de tocht komen te staan. 

Volgens Reuters heeft Volkswagen de investeringsbank Evercore de opdracht gegeven alle mogelijke opties op een rij te zetten, waaronder het afstoten van Ducati dat in 2012 door dochterbedrijf Audi voor 860 miljoen euro werd gekocht. 

De bronnen voegden er tegenover Reuters aan toe dat op dit moment nog geen beslissing is genomen om Ducati te verkopen. VW verwees naar Audi voor commentaar, maar Audi en Evercore wilden geen reactie geven. 

Een van de bronnen zei dat Ducati een winst voor belastingen heeft van 100 miljoen euro en tot wel 1,5 miljard euro op zou kunnen brengen, 15 keer de omzet, maar volgens een bankier dicht bij de industrie zou een factor 10 meer waarschijnlijk zijn. 

Bron: Reuters