Zoeken

Guy Martin komt naar Bikers' Classics

26 juni 2017
Alles wat niet met Roadracing te maken heeft is normaal gesproken niet zijn ding, maar de organisatie van de Bikers’ Classics heeft voor de 15e editie niemand minder dan Guy Martin gestrikt.

Sinds de eerste editie in 2003 hebben de Bikers'Classics steeds meer overzeese interesse gekregen, tot op het punt dat de Britten de trouwste buitenlandse bezoekers van het evenement kunnen genoemd worden.

Deze indrukwekkende en sympathieke delegatie wordt vaak meegetrokken door één of andere topcoureur. In 2016 was het John McGuinness die de Britse kleuren vertegenwoordigde. Voor de 15e editie is het een andere Isle of Man TT vedette die deel zal uitmaken van deze uitzonderlijke race: Guy Martin.
 
Guy Martin is een heuse ster in Engeland en geniet heel wat aanzien. Hij is vrachtwagenmonteur van beroep en kan reeds lang genieten van heel wat media aandacht. Die heeft hij te danken aan zijn iets of wat bijzondere stijl, waardoor hij ook het hoofdpersonage was in de documentaire "Tourist Trophy: Closter to the edge".

Bij zijn eerste deelname aan de TT in 2004 brak Guy Martin het record van de newcomers met een gemiddelde rondesnelheid van 196,5 km/u. De felbegeerde overwinning bleef echter tot op de dag van vandaag nog uit, waardoor hij met inmiddels 15 podium finishes het ondankbare record op naam heeft staan van het meest aantal podiumplaatsen zonder overwinning. 
 
Dit jaar had hij wederom pech tijdens de TT, maar Guy Martin zal van de Bikers'Classics profiteren om zijn ideeën te verzetten en opnieuw het plezier te ontdekken van het rijden met authentieke machines. 

Hij zal meedoen aan de endurance race van de European Classic Series met een GSX1100 Katana uit 1982 van het officiële Suzuki Team. Hij neemt ook deel aan de GP parade op een Suzuki RGV 500 van Kevin Schwantz uit 1994. Het wordt dus de moeite om er bij te zijn op 30 juni en 1 en 2 juli op Spa-Francorchamps.

Meer info op www.bikersclassics.be