Zoeken

FJR1300AE nieuwe motor Italiaanse Polizia Stradale

28 juli 2020
De komst van Euro 5 heeft het einde ingeluid van de Yamaha FJR1300, die dit jaar nog als Final Edition leverbaar is, maar dat heeft de Italiaanse politie er niet van weerhouden om op de valreep behoorlijk er behoorlijk wat van de kopen.

Het is weer zomer (hoewel je dat afgaand op het weer van de laatste weken niet zou zeggen), de tijd van het jaar dat iedereen met vakantie is en serieus nieuws plaatsmaakt voor komkommernieuws. Omdat ook journalisten op vakantie willen gaan en omdat mensen in vakantietijd het liefst luchtig nieuws willen lezen. 

Zo ook bij Yamaha, dat vandaag in internationaal (vooruit, Europees) persbericht naar buiten heeft gedaan over het feit dat de Italiaanse Polizia Stradale een vloot aan Yamaha FRJ1300 motoren heeft aangeschaft. 

"De Italiaanse branche van Yamaha Motor Europe heeft een "Yamaha for Police" project gecreëerd en ontwikkeld, waarmee het zijn lange traditie van technologie en betrouwbaarheid beschikbaar stelt aan de wereld van handhaving en lokale administraties met een speciale range motoren", aldus het persbericht dat Yamaha vandaag naar buiten heeft gebracht van een vloot FJR1300AE motoren die aan de Italiaanse politie is uitgeleverd. 

De Yamaha vloot van 90 speciaal geprepareerde FJR1300AE motoren, die nu de typenaam FJR1300AP hebben gekregen, is geleverd aan de Italiaanse nationale politie, om te patrouilleren en de publieke veiligheid te garanderen met een, quote Yamaha, "geavanceerde en betrouwbare motor, uitgerust met een specifieke politie-kit. 

De specifieke kit omvat niet alleen de wit/blauwe kleuren en logo's van de Polizia Stadale, maar ook een specifieke kit die in samenwerking met INTAV Srl. is ontwikkeld. 

De kit bestaat uit een LED zwaailicht gemonteerd op een telescopische paal, knipperlichten vooraan met LED technologie, geïntegreerd in de standaard ruit, een geluidskit met neodymium luidsprekers met verlaagd profiel, master en slave en uitgerust met een elektronische module, geïntegreerde two-tone sirene met nood- en reddingsgeluid en een managementsysteem met waterdicht drukknoppaneel. 

Waarom ze voor de FJR1300AE hebben gekozen? Volgens Yamaha omdat de FJR de perfecte balans  was tussen performance en specifieke eisen die aan een politiemotor worden gesteld. De politieagenten die de FJR1300AP testten waren lovend over het rijcomfort en rijgemak, zelfs met zware uitrusting. En dat snappen we wel, Italië is niet het eerste land waar de FJR het dienstvoertuig van de politie is.

Het is dus maar dat je 't weet. Mocht je binnenkort in de Dolomieten op een van die nieuwe 60 km/u bergpassen een hemelblauw/witte FJR in je spiegels ontdekken, daag 'm dan niet uit. Dikke kans dat het een van die 90 modellen van de Italiaanse Hermandad is.