Zoeken

WK Superbike Qatar uitgesteld vanwege coronavirus

3 maart 2020
Het zat er natuurlijk aan te komen. Als gevolg van de verplichte quarantaine voor iedereen die de afgelopen twee weken in Italië is geweest is de tweede race van het WK Superbike in Qatar uitgesteld.

 

Het coronavirus (of beter gezegd: de angst voor het coronavirus) begint er steeds meer een  impact te hebben op wereldwijde (sport)evenementen. Zondag werd bekend dat de MotoGP race in Qatar moest worden geannuleerd (de Moto3 en Moto2 races gaan in Qatar wél door omdat alle teams op dat moment al aanwezig waren voor de laatste wintertest), een dag later werd de race in Thailand uitgesteld. 

Reden voor het annuleren van de race in Qatar is dat iedereen die de afgelopen 14 dagen in Italië is geweest of via Italië heeft gereisd, bij aankomst in Qatar eerst verplicht 14 dagen in quarantaine moet. Die maatregel maakte het voor Italiaanse teams en rijders onmogelijk om te kunnen deelnemen. 

Nu is dat voor het WK Superbike niet anders dan de MotoGP, maar toch heeft het nog twee dagen geduurd voordat ook de Dorna WSBK organisatie bekend heeft gemaakt het evenement in Qatar uit te moeten stellen naar later dit jaar. De race zou een week na de MotoGP worden verreden. 

Dorna gaat nu bekijken of de race in Qatar later dit jaar alsnog kan worden verreden. Met meer dan genoeg ruimte tussen de wedstrijden in hebben we er alle vertrouwen in dat dát wel zou moeten lukken.