Zoeken

Pata Prometeon Yamaha: volgas in 2024

28 januari 2024
Op de vooravond van de laatste 2-daagse test op het circuit van Portimao heeft Pata Prometeon Yamaha de 2024 R1 WorldSBK-kleurstelling onthuld, waar 6-voudig wereldkampioen Jonathan Rea de plek heeft ingenomen van Toprak Razgatlioglu.

Rea's overstap naar Yamaha is sinds het nieuws over zijn eerste switch van fabrikant in bijna tien jaar, uitgebreid in het nieuws geweest. De zesvoudig WorldSBK-kampioen heeft geen geheim gemaakt van zijn wens om een zevende titel te claimen – dit keer met de dappere Yamaha 'Racing Blue'.

Teamgenoot “Loka” heeft zich ook bewezen als een duidelijke kanshebber voor podiumplaatsen – en zijn eerste raceoverwinning – en treedt voor een vierde seizoen aan in het officiële Yamaha Team.

Ondanks het ongelooflijke sterke deelnemersveld voor 2024 Hebb en JR en Loka, samen met de Pata Prometeon Yamaha en Yamaha Motor Europe Motorsport R&Da, er naar om opnieuw te strijden om de “Triple Crown”. Volgens teambaas Paul Denning wordt het een van de meest opwindende en intrigerende seizoenen in de geschiedenis van de WorldSBK.

Vechten voor een wereldtitel is geen eenvoudige opgave zonder ingewikkelde, loyale partnerschappen. Voor het negende seizoen op rij is Pata, eigendom van Remo Gobbi, titelsponsor – samen met co-titelsponsor Prometeon de grootste snackfabrikant van Italië, terwijl het innovatieve vrachtwagen-, bus- en landbouwbandenbedrijf zijn wereldwijde merkbekendheid en identiteit zal vergroten.

Het team verwelkomt ook Monster Energy terug bij Yamaha binnen de WorldSBK-arena, naast officiële technologiepartner Ampito Group en langdurige officiële FX-partner Corpay. Waardevolle ondersteuning aan het programma wordt geleverd door een grote verscheidenheid aan belangrijke partners, waaronder Yamaha Indonesia en zijn 'Semakin Di Depan'-boodschap, Akrapovic, Pro-Bolt, Hel Performance, GB Racing, Solace Cyber, Minoli Tiles, GP Titan Tech, Ferodo, WRS en Sapphire Voertuigdiensten. 

Nog twee nieuwe merken sluiten zich aan bij logische partnerschappen, waaronder Total Energies als de technische brandstofleverancier van het team en SRG – Specialist Risk Group als officiële verzekeringspartner.

De tests voor het seizoen gaan morgen verder met twee dagen op Autódromo Internacional do Algarve (Portimão, Portugal), vóór de seizoensopener in Australië op Phillip Island van 23-25 februari na één laatste test.Jonathan Rea:
“Ik heb er gewoon zin in om nu aan het seizoen te beginnen! De overstap naar de Yamaha-familie verloopt heel soepel en tijdens de wintertests hebben we hard gewerkt om ons op mijn gemak te voelen op mijn R1, de grenzen te verkennen en te begrijpen welk werk we moeten doen om het seizoen te starten.

Phillip Islandj, een circuit waar ik echt van geniet, komt met rasse schreden naderbij en het doel is om elk weekend van de motor te genieten – om al zijn sterke punten te overwinnen – en het doel is zeker om competitief te zijn en te vechten voor raceoverwinningen. Ik ben benieuwd naar ons volledige potentieel in Australië, maar net na de Pata Prometeon Yamaha-teamfotoshoot in mijn nieuwe kleuren is alles echt! Ik voel me nu een echte Yamaha-rijder en ik kijk er naar uit om te zien wat we samen kunnen doen.”


Andrea Locatelli:
“Het is mijn vierde seizoen bij Yamaha in 2024 en ik ben gemotiveerder dan ooit. Met het team om mij heen denk ik dat we dit seizoen heel goed kunnen doen. We hebben de afgelopen winter heel hard gewerkt om de R1 verder te ontwikkelen en ook voor mezelf moet ik op mezelf vertrouwen en geloven, en we zijn er zeker bijna!

Het doel is niet alleen om voor het podium te vechten, het is om vooraan te staan en voor de overwinning te vechten – we waren in 2023 dichterbij dan ooit en ik ben klaar om de volgende stap te zetten. De nieuwe kleuren zien er geweldig uit, ik vind het de beste Pata Prometeon Yamaha R1 dit seizoen. Ik wil het team en Yamaha bedanken voor alles wat ze doen. Het hele team doet er altijd alles aan om samen aan alle details te werken om het beste pakket voor ons te hebben. Ik hou echt van Phillip Island en na nog twee dagen in Portimão deze week, denk dat ik heel goed kan beginnen in Australië!”


Paul Denning – teambaas, Pata Prometeon Yamaha:
“2024 lijkt het meest intense en intrigerende seizoen van de WorldSBK-competitie ooit te worden, met een ongelooflijk grote hoeveelheid talent over het hele veld. Het ziet ook een van de meest opwindende veranderingen in Yamaha's WorldSBK-rijdersopstelling, aangezien Jonathan duidelijk zijn ambitie bevestigt om voor nog een wereldtitel te vechten door zich aan ons team te binden en zich bij Andrea aan te sluiten op de Pata Prometeon Yamaha R1.

Nu de kleurstelling voor 2024 is onthuld, zorgt het zien van “JR” in Yamaha-blauw met zijn nummer 65 die trots de R1 siert ervoor dat het heel “echt” aanvoelt! Dit is een nieuwe en opwindende reis die we op alle fronten met volledige inzet aangaan. Het was geen eenvoudig proces om op dit punt te komen en ik wil Jonathan bedanken voor zijn inzet en vertrouwen bij het maken van deze gedurfde stap naar Yamaha. Het gaat absoluut spannend worden!

"Andrea is klaar om naar het volgende niveau te gaan en te strijden voor overwinningen – hij heeft al een wereldtitel gewonnen op de R6 en heeft duidelijk laten zien dat hij over snelheid en consistentie beschikt op de R1 – nu is het tijd om echt in zijn eigen talent te geloven om zijn droom te verwezenlijken. Hij heeft een geweldig team om zich heen en alle middelen die nodig zijn om naar de bovenste trede van het podium te stijgen. Omdat Phillip Island een van zijn favoriete circuits is, zal het streven om te winnen vanaf het begin ieders doel zijn.

“Nu we dit nieuwe seizoen ingaan, wil ik al onze teamleden en al het personeel van Yamaha Motor Europe Motorsport R&D bedanken voor hun inspanningen om ons op het topniveau te houden. We moeten het jaar sterk beginnen en een goede prestatie leveren. "Perfect seizoen" als team - het zal niet gemakkelijk zijn, maar we zijn toegewijd aan het doel. We hebben een uitstekende kans met twee heldere dagen voorspeld in Portimão om ons pakket voor 2024 af te ronden voordat we naar Australië vertrekken. Eindelijk een enorme dank aan al onze partners voor het vertrouwen in Yamaha, het team en het WorldSBK-platform om hun bedrijven en merken in 2024 te promoten. We zullen er alles aan blijven doen om waarde te leveren en nieuwe kansen te creëren naarmate het seizoen zich ontwikkelt – we kijken Ik kijk ernaar uit jullie allemaal te verwelkomen om van de races te genieten!”