Zoeken

Monster 1100 PRO bediscussieerd in Masterclass ArtCenter Pasedena

11 februari 2020
Afgelopen weekend heeft de nieuwe Ducati Scrambler 1100 PRO z'n eerste publieke optreden gemaakt tijdens een speciale lezing in het ArtCenter College of Design in Pasadena, Californië op zaterdag 8 februari.

Studenten, journalisten, influencers en fans discussieerden en analyseerden het design van de Scrambler 1100 PRO samen met Jeremy Faraud, designer bij het Ducati Design Center en geestelijk vader van de Ducati Scrambler 1100. Onder de gasten was ook internationaal voetbalster en motorliefhebber Alessandro Del Piero.

De samenwerking met ArtCenter College of Design in Pasadena bevestigt de geweldige aandacht die het Italiaanse merk uit Bologna wijdt aan de wereld van design. Dit college is een van de meest vernieuwende ontwerp instituten in de wereld, sinds 1930 een referentie voor industrieel design, visuele disciplines en toegepaste kunst.

De getuigenis van Jeremy Faraud maakte een directe vergelijking mogelijk met de betrokken studenten aan wie werd gevraagd om de Ducati Scrambler van de toekomst te ontwerpen. De ontwerpers van Ducati zullen alle inzendingen evalueren en één student werven voor een stage bij het Ducati Design Center. 

Het Pasadena-evenement zal ook worden gevolgd in Bologna, waar een tweede training- en vergaderevenement is gepland voor maart, waarbij de belangrijkste Italiaanse ontwerp-instituten zijn betrokken.