Zoeken

Politie Milaan verdubbelt MV-Agusta vloot

10 februari 2021
De "Nibbio" motorbrigade van het hoofdkantoor van de politie in Milaan heeft haar vloot MV Agusta motoren verdubbeld. Tijdens een officiële ceremonie werden vier nieuwe Turismo Veloce Lusso SCS modellen met de officiële blauwe kleurstelling van de Italiaanse staatspolitie aan de Milanese politie overhandigd.

Het klinkt indrukwekkender dan het is, een verdubbeling van de MV Agusta-vloot, als die voorheen uit slechts vier motoren bestond, maar dat neemt niet weg dat we ergens wel stinkend jaloers zijn op die Lucky Bastards van de Milanese politie die nu op een Turismo Veloce Lusso SCS rond mogen knallen.

De politiecommissaris van Milaan, "Quaestor" Giuseppe Petronzi, en MV Agusta CEO Timur Sardarov woonden de officiële donatieceremonie bij die op het hoofdkantoor van de politie van Milaan werd gehouden. Simone Corsi, die afgelopen september in Misano de MV Agusta F2  Moto2 racer reed in de kleuren van Fiamme Oro Police, de sportsectie van de Italiaanse politie, was bij de ceremonie eveneens aanwezig.

De samenwerking tussen MV Agusta en de politie is gericht op het ondersteunen en versterken van de Nibbio Motorcycle Unit en bijgevolg het niveau van veiligheid en beveiliging in het hele gebied van Milaan dankzij de grotere capaciteit voor snelle interventie.

Dat ze in Milaan de vloot MV's hebben uitgebreid snappen we wel. Wat je d'r ook van vindt, het merk is wel bijzonder en de modellen zijn zonder uitzondering waanzinnig fraai en de fabriek ligt op steenworp afstand van het Milanese politiebureau. En dan hebben we 't nog geeneens over de technische specificaties gehad. De Turismo Veloce beschikt namelijk over technische en functionele kenmerken die voor best wel handig zijn: van de iconische MV Agusta 3-cilinder lijnmotor gekoppeld aan een tegengesteld roterende krukas, die 110 pk levert bij 10.150 tpm, tot de zijkoffers met 60 liter inhoud, genoeg voor een noodpakket en het service machinegeweer. 

De Turismo Veloce beschikt ook over de grootste brandstoftank in zijn categorie, 22 liter, wat 'm een behoorlijke actieradius geeft en is met zijn 199 kg de lichtste en meest wendbare fiets in zijn categorie. 

Maar wat door de Lange arm der Wet het meest zal worden gewaardeerd is het SCS "Smart Clutch System", waardoor ze sneller dan een ervaren dragrace-piloot kunnen wegsprinten. 

"Het vervult ons met trots om te zien dat onze fietsen door de staatspolitie worden gebruikt om de inwoners van Milaan te beschermen en te helpen", aldus Timur Sardarov, CEO MV Agusta Motor S.p.A. “Bij MV Agusta zeggen we graag dat we de mooiste en technologisch meest geavanceerde fietsen ter wereld maken, maar vandaag zijn we nog blijer om aan te kondigen dat onze technologie wordt gebruikt om veiligheid te bieden aan onze gemeenschappen."

"De vrouwen en mannen van de Nibbio Unit zijn uitzonderlijke rijders en onze fietsen konden niet in veilige handen zijn. Ik wil quaestor Petronzi bedanken voor zijn vertrouwen en voor het feit dat hij ons de kans heeft gegeven om het buitengewone werk van de Italiaanse politie te steunen.""Vandaag consolideren we een gevestigde samenwerking tussen de staatspolitie en MV Agusta, die ons motorpark royaal uitbreidt", vervolgde quaestor Giuseppe Petronzi. "De Nibbio-eenheid kan nu rekenen op 4 nieuwe fietsen voor een betere, meer capillaire patrouille van onze straten."

"De Turismo Veloce Lusso SCS is bijzonder geschikt voor politiewerk om onze burgers te dienen. Het verbeteren van ons controlevermogen door een steeds meer capillaire controle over een breed gebied is een van onze primaire doelstellingen. Daarom bedank ik MV Agusta voor hun genereuze aandacht voor de politie."