Zoeken

Jonathan Rea geslaagd voor motorrijbewijs

15 juli 2021
Jonathan Rea heeft recent een nieuw persoonlijk doel bereikt. De zesvoudig wereldkampioen heeft namelijk het Britse motorrijbewijs behaald. Op een Kawasaki Z650... uiteraard.

 

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar met zes wereldtitels op rij en meer dan 100 overwinningen de meest succesvolle coureur ooit zijn in het WK Superbike en al die tijd was niet op de openbare weg mogen motorrijden, maar toch was dat tot voor kort het verhaal van Jonathan Rea.

Nu is het niet ongebruikelijk dat professionele rijders op het hoogste niveau van de motorsport geen motorrijbewijs hebben, vaak omdat het daarvoor aan tijd ontbrak, maar Rea vond dat het nu wel eens tijd was geworden om daar verandering in aan te brengen. 

Rea volgde één-op-één training met Stephen Mills van Moto Training en leerde nieuwe vaardigheden en nieuwe manieren om op privé-trainingsgebieden en de openbare weg te rijden met behulp van een Kawasaki Z650 die door Moto Training werd geleverd als onderdeel van hun accreditatie als een door Kawasaki goedgekeurde KRTS-trainingsschool.

Net als dat hij zijn eerste seizoen rijdend voor het Kawasaki Racing Team meteen de wereldtitel in de wacht sleept, herhaalde de 34-jarige inwoner van Noord-Ierland deze prestatie door zowel zijn verplichte basistraining (CBT) als de motortests in de eerste poging meteen te slagen.

Als commentaar vertelde Rea iets over zijn reis terwijl hij Stephen Mills van Moto Training bedankte en hintte naar wat zijn volgende stap als volledig gekwalificeerde wegrijder zou kunnen zijn.

“Ik ben zo blij en trots dat ik geslaagd ben voor mijn motorrijbewijs. Het is iets dat ik al zo lang wilde doen, maar met mijn sportieve verplichtingen en drukke agenda was het moeilijk.

Ik heb geprofiteerd van de lockdown vanwege de pandemie om al het theoriemateriaal te bestuderen, zoals de UK Highway Code.

Mijn prioriteit was om contact op te nemen met een instructeur bij wie ik me op mijn gemak zou voelen en die Stephen Mills van Moto Training in Noord-Ierland vond. Hij leerde me alles over motorrijden op de weg, wat totaal anders is dan rijden op een circuit.

Je moet veel bewuster zijn omdat de omgeving veel minder gecontroleerd is en zelfs ik heb nieuwe vaardigheden en technieken kunnen leren. Door de training ben ik niet alleen een betere motorrijder geworden, maar ook bewuster in mijn auto.

Nu komt het genoegen om te beslissen welke motorfiets in het Kawasaki-assortiment perfect is voor mij en mijn rijbehoeften. Ik ben er vrij zeker van dat ik weet wat bij mijn levensstijl past en ik zal mijn keuze in de zeer nabije toekomst onthullen.”