Zoeken

2021 WorldSBK kalender gaat op de schop

29 januari 2021
De start van het 2021 WorldSBK seizoen is pas over 3 maanden, maar nu is al zeker dat de voorlopige kalender zal worden aangepast. De seizoensstart in Assen staat op losse schroeven nu de veiligheidsregio Drenthe het verbod op evenementen tot 1 juni heeft verlegd.

Met een tweede golf die veel extremer is dan de eerste golf en berichten over nog gevaarlijkere mutaties lijkt het erop dat we voorlopig nog niet van COVID-19 zijn verlost en dat ook een groot deel van 2021 in het teken van beperkende maatregelen zal staan. 

Zo hebben de 12 burgemeesters van de veiligheidsregio Drenthe afgelopen week besloten dat in ieder geval tot 1 juni geen grote evenementen mogen worden georganiseerd, waardoor er een streep kan worden getrokken door het WK Superbike in Assen, dat dit jaar voor het eerst als seizoensopener op de kalender stond. 

Assen is echter niet het enige event dat op losse schroeven staat, het Verenigd Koninkrijk is momenteel afgesloten van de rest van Europa, Portugal voert momenteel de lijst aan voor wat het aantal besmettingen betreft in verhouding tot het aantal inwoners en door steeds meer landen worden reisbewegingen enorm beperkt. 

SBK promotor Dorna gaat er vooralsnog vanuit dat dit jaar een tevredenstellend aantal races te kunnen organiseren. De nu nog lange zomerstop biedt ruimte om de vroeg in het seizoen gecancelde races - waaronder de races in Assen - naar achteren te schuiven, maar echt veel ruimte biedt het schema niet. 

Dorna hoopt dat er in de periode mei, juni, juli al kan worden geracet, dat alleen al zou een voordeel zijn ten opzichte van het afgelopen jaar, toen de kalender pas eind juli van start kon gaan, maar het blijft voorlopig nog koffiedik kijken hoe het coronavirus zich gaat ontwikkelen.

Voorlopige 2021 kalender WK Superbike:

Circuit Datum Superbike Supersport Supersport 300
1 Assen / Nederland 23-25 april
2 Estoril / Portugal 07-09 mei
3 Aragon / Spanje 21-23 mei
4 Misano / Italië 11-13 juni
5 Donington / Verenigd Koninkrijk 02-04 juli
6 Magny-Cours / Frankrijk 03-05 september
7 Catalunya / Spanje 17-19 september
8 Jerez / Spanje 24-26 september
9 Portimao / Portugal 01-03 oktober
10 San Juan / Argentinië 15-17 oktober
11 Mandalika Circuit / Indonesië 12-14 november
12 Phillip Island / Australië TBA
13 TBA TBA