Zoeken

Cummins verlengt contract met Milenco by Padgets Honda voor IOMTT

15 februari 2024
Na eerder al Ian Hutchinson te hebben aangekondigd heeft het team van Milenco by Padgett’s Motorcycles nu het contract met Conor Cummins verlengd. De Manxman zal in 2024 voor het achtste jaar op rij met het team uit Batley aan de start staan van de Isle of Man TT.

Conor Commins maakt de indrukwekkende line-up compleet naast de terugkerende Ian Hutchinson, waarbij het duo op Honda-machines zal rijden in de RST Superbike, RL360 Superstock, Milwaukee Senior en Monster Energy Supersport Races. De Manxman zal proberen zijn aantal van twaalf TT-podia te verhogen, waarvan er zes zijn behaald met het team van Clive Padgett, met als ultiem doel zijn langverwachte eerste overwinning.

De 37-jarige voegde zich voor het eerst bij het Padgetts-team in 2017 en genoot van een reeks podiumresultaten in de hoofdraces Superbike en Senior van 2018 tot 2022, waarbij hij slechts één keer het podium miste. 

In 2022 behaalde hij ook de tweede plaats in de Superstock Race, met een persoonlijk snelste ronde met een gemiddelde snelheid van 133,116 mph. Met die ronde zit Cummins op de vierde plaats van snelste rijders in de TT-geschiedenis, achter Peter Hickman, Michael Dunlop en Dean Harrison.

De campagne van vorig jaar werd ernstig gehinderd door ziekte, waardoor hij de helft van de practiceweek en de openingsraces van Superbike en Supersport moest missen. Desondanks toonde hij opnieuw zijn talent en veerkracht met een paar vierde plaatsen in de Senior en tweede Superstock-races, waarbij meer rondes van 132 mph+ werden genoteerd.

Conor Cummins: 
“Ik heb de tijd genomen in het tussenseizoen om te begrijpen wat ik wilde bereiken in het komende jaar en nu alle stukjes van de puzzel op hun plaats liggen, ben ik verheugd om bij het team van Milenco by Padgett’s Motorcycles te blijven.

Ik heb een beetje een reset gehad, alles zowel op als naast het circuit geanalyseerd, en ik wil serieus gaan racen en me inzetten om races te winnen, met de TT bovenaan de lijst. Ik kijk ernaar uit om weer te gaan racen en te streven naar overwinningen in 2024. De wens en passie zijn er nog steeds, en na alles met Clive te hebben besproken, heeft hij alles op tafel gelegd, dus samen gooien we alles in de strijd tijdens de TT.

“Ik weet wat ik wil doen en dat is winnen. In 2022 heb ik een goede stap voorwaarts gezet met de ronde van 133 mph en keek ik ernaar uit om vorig jaar hetzelfde te doen, alleen om door een virus te worden gedwarsboomd. Ik heb veel tijd op het circuit gemist en in de races die ik deed, kon ik eigenlijk alleen hard pushen op de eerste ronde; daarna waren het hoofd en lichaam uitgeput. Natuurlijk lag dat buiten mijn controle, maar ik zal er alles aan doen om mijn beste TT-prestaties neer te zetten.”

Naast Davey Todd sinds 2019 te hebben gestaan, zal ook een nieuwe teamgenoot Cummins verder stimuleren:

“Ik ben blij om teamgenoot van Ian te zijn en in de eerste plaats ben ik blij voor hem dat hij weer aan het racen is, want hij heeft veel meegemaakt. Het is geweldig om hem terug te zien en met Hutchy, Clive en het hele team zijn we in een zeer sterke positie. Ik ben niet hier om alleen maar nummers te maken en ik ben vastbesloten om mijn beste seizoen in de racerij te hebben, niet alleen bij de TT maar op elk circuit.”


Clive Padgett, Team Principal van Milenco by Padgett’s Motorcycles: 
“Conor maakt deel uit van de Padgett-familie, dus het is geweldig om onze relatie voor het achtste jaar voort te zetten. De vier Superbike- en Senior-podia in 2018 en 2019 waren ongelooflijk en de Senior- en Superstock-prestaties in 2022 waren geweldig, vooral zijn ronde van 133 mph+ in deze laatste race.

Vorig jaar werd natuurlijk beïnvloed door ziekte en ik denk niet dat mensen zich realiseerden hoe ziek Conor was, dus dat hij vierde werd in de Senior was niets minder dan een wonder. Dat laat zien hoe getalenteerd hij is en met hem en Hutchy aan boord."