Zoeken

Moto Guzzi roept V100 Mandello terug: achtershock kan afbreken

21 augustus 2023
Moto Guzzi heeft een terugroepactie voor de V100 Mandello Aviazione Navale uitgerold. Het onderste montagepunt van de achtershock is mogelijk niet goed gemonteerd, waardoor deze mogelijk kan breken.

Na in Italië twee meldingen te hebben ontvangen, de eerste op 7 juli en de tweede op 27 juli, heeft Moto Guzzi op 4 augustus een terugroepactie aangekondigd voor de nieuwe V100 Mandello. Onderzoek wees uit dat het probleem zich bij de V100 Mandello en de V100 Mandello Aviazione Navale kan voordoen. 

Bij de getroffen modellen is de achtershock mogelijk niet conform specificatie geplaatst doordat een of beide bussen niet zijn gemonteerd die door toeleverancier Kayaba bij de achtershock zijn meegeleverd. De achtershock kan hierdoor mogelijk onder een hoek komen te staan dat deze stijf wordt en bij het onderste ophangpunt kan breken. 

Piaggio heeft om die reden nu een terugroepactie uitgerold, bij de Moto Guzzi dealer zal bij de V100 Mandello een complete inspectie van de achtershock worden gedaan en zal deze worden vervangen indien blijkt dat de bussen ontbreken.