Zoeken

Kawasaki Z H2 21 maart bij de dealer

12 maart 2020
Het begint langzamerhand traditie te worden bij Kawasaki: een nieuw model niet zomaar naar de dealers uitleveren, maar d'r meteen een klein feestje van te maken met chips en een blokje kaas. Laatste in de rij van dealerintroducties is de Z H2, welke op 21 maart z'n debuut bij de Kawasaki dealers maakt.

Je kunt zeggen wat je wilt van Kawasaki's Z H2. Dat 'ie misschien niet moeders mooiste is of dat d'r in dit segment ook fietsen zijn die een stuk lichter zijn, maar al die anderen hebben niet wat de Z H2 wel heeft en dat is een ongekende rijsensatie dankzij z'n Supercharger. En dat voor een prijskaartje vanaf € 19.999 dat stukken minder dan die concurrentie is. 

Bovendien heeft Team Green in tegenstelling tot die anderen bij de ontwikkeling niet het accent op het circuit gelegd, en ook daarin hebben ze geen ongelijk. Waarom zou je in hemelsnaam met een Naked op een circuit willen rijden, als een Superbike daar het beste aanvalswapen is. 

En dus is de Z H2 een fiets die gemaakt is voor de straat, maar waarmee je - mocht je dat toch willen - op een circuit zeker qua performance geen gek figuur zult slaan. Misschien niet de snelste rondetijd, maar wel een ongekende kick vanwege z'n oneindig lijkende koppelkromme en het verslavende kanariepietje in de Supercharger. Afijn, lees anders onze uitgebreide test nog maar eens.

Mocht je ons niet geloven, dan dagen we je uit om 't zelf eens aan den lijve te ervaren bij de Kawasaki dealer. Dat kan dus vanaf 21 maart, als de Z H2 bij de Kawa dealer z'n opwachting maakt. Rijden misschien die dag nog niet, maar een proefrit plannen op z'n minst. En natuurlijk wat chips en blokjes kaas knabbelen, als je d'r toch bent.