Zoeken

Frisse KRT kleuren voor 2025 ZX-4RR

20 september 2024
Het is een understatement om te stellen dat Kawasaki de supersport markt dit jaar behoorlijk op z'n kop heeft gezet met de introductie van de Ninja ZX-4RR, die het ooit ongekend populaire 400-segment een nieuw leven in heeft geblazen. Voor modeljaar 2025 zal deze unieke Ninja verkrijgbaar zijn in een nieuwe Kawasaki Racing Team kleurstelling.

 

De Ninja ZX-4RR blijkt, zo hebben de verkoopstatistieken Kawasaki geleerd, dit jaar een enorme aantrekkingskracht te hebben gehad op zowel de supersport rijders van weleer als nieuwe rijders. En dat snappen we wel: voor de grijsaards onder ons doet de ZX-4 denken aan de glorieuze tijden van de ZXR400, CBR400RR, VFR400, GSX-R400 en FZR400, terwijl voor de nieuwe generatie de ZX-4RR een nog te mannen supersport is. Een bijzonder fraaie bovendien.

Ook op het gebied van handling zijn kosten nog moeite bespaard. Hoogwaardige SHOWA vering voor (die voor circuitgebruik te licht is, maar dat even terzijde), een instelbare ZX-10R schokdemper achter (die zeer goed geschikt is voor op circuit), monobloc remklauwen en een WorldSBK geïnspireerd frame zorgen voor scherpe handling en veel vertrouwen. Om de sportieve aspiraties van de Ninja ZX-4RR kracht bij te zetten is het full colour TFT-display uitgerust met een Track Mode welke rondetijden en toerentallen vanaf 10.000tpm weergeeft.
 
De 2025 Ninja ZX-4RR is vanaf midden oktober beschikbaar bij de Kawasaki dealers in de nieuwe Kawasaki Racing Team kleurstelling. Prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.