Zoeken

Ducati Monster nu ook in Iceberg White livery

23 mei 2023
Ducati heeft het kleurenpallet van de Monster met een Iceberg White livery verrijkt. De Monster Iceberg White is leverbaar vanaf juni bij de Ducati dealer.

Een sportief blok, boordevol koppel en perfect voor straatgebruik, dat is volgens Ducati de twee jaar geleden compleet vernieuwde Monster in een notendop. Een naakte sportfiets pur sang. Een fiets voor iedereen, of je nou beginner bent of elk weekend elbow down over het circuit jaagt. 

Ducati claimt zelfs dat de Monster het DNA heeft behouden van de eerste generatie die in 1993 werd gelanceerd, wat ook de reden is waarom 'ie weer gewoon 'Monster' is genoemd, en niet Monster 950, of Monster V2, als verwijzing naar het blok. 

En hoewel de nieuwe Monster zeer zeker wel de geest uitademt van dat 1993 model, moet je die kreet "behoud van DNA" ook weer niet te letterlijk nemen. Alles waar Ducati ooit voor stond is inmiddels door de Italianen bij het grof vuil gezet; weg vakwerkbuisframe en weg desmodromische klepbediening.

Dat neemt niet weg dat de nieuwe Monster wel een verdomd fijne fiets is. Sla d'r anders nog maar eens onze test in eigen achtertuin op na, op het hoogtepunt van de coronapandemie. 

Voor 2024 heeft Ducati nu het kleurenpallet van de Monster uitgebreid met een Iceberg White livery, die aan de kleuren Ducati Red en Aviator Grey is toegevoegd. De nieuwe livery is ook beschikbaar voor de Plus versie, die wordt gekarakteriseerd door toevoeging van een bikinischermpje boven de koplamp en een afdekkap voor de duozit.