Zoeken

BMW R 18 in het wild gespot

21 maart 2020
De officiële onthulling stond oorspronkelijk voor begin volgende maand in Texas gepland, maar een touring versie van BMW's nieuwe R 18 is inmiddels door onze collega's van Motorcycle.com in het wild gespot.

Een Heritage Classic, maar dan met een 1800 boxermotor in plaats van Harley's kenmerkende 45° V-twin, dat is waar deze in het wild gespotte BMW Cruiser nog het meest van weg heeft, getuige het windscherm en de lederen zadeltassen waarmee de nog te onthullen R 18 is uitgerust. 

Het nu gespotte model heeft veel overeenkomsten met de patenttekeningen die door BMW waren ingediend. Chassis, voorvork, benzinetank, spatbord, zadel en display lijken exact gelijk aan de designtekeningen. 

De 1.802cc Boxertwin is duidelijk het centrale punt en de blikvanger van de R 18 en dat is precies wat de Duitsers met de nieuwe Cruiser voor ogen hebben gehad. Oorspronkelijk was het plan om de R 18 op 3 april te onthullen op de Handbuild Show in Austin, Texas, maar vanwege de corona uitbraak zal de R 18 nu online worden onthuld. 

Bron: Motorcycle.com