Zoeken

50 jaar Z: 50th Anniversary edities van Z900 en Z650

6 januari 2022
Vijftig jaar na de lancering van de allereerste Z heeft Kawasaki maar liefst vijf Z50 Anniversary modellen aangekondigd. Drie daarvan zitten in de Supernaked familie, de Z900, Z900 A2 en Z650.

"De dynamische Sugomi styling van de Z900 heeft sinds zijn introductie veel fans gewonnen met een onbeschaamde agressieve houding die gepaard gaat met dynamische en responsieve rijfeedback die alleen een Z zou kunnen hebben", aldus Kawasaki in haar persbericht over de Z50 anniversary modellen. 

De 50th jubileumedities van de Supernaked Z900 zijn gehuld in het Firecracker Red van de Z1100GP, het dominante luchtgekoelde Z-model uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Je zou het misschien niet denken, maar deze rode tint - ook te vinden op de legendarische GPZ900R - was destijds de kenmerkende huiskleur van Kawasaki. 

Als een andere high-class touch zijn de buitenste vorkpoten afgewerkt in goud en het frame in glanzend zwart. Met deze unieke kleurstelling zal het Z900 Z50-model voor het nieuwe seizoen beschikbaar zijn als zowel een full-power- als een 70 kW A2-specificatiemodel. 

De Z900 is voorzien van TFT-kleureninstrumentatie met smartphone-connectiviteit en omvat geïntegreerde vermogensmodi, KTRC-tractiecontrole en Power Mode Selector (Full/Low) en volledige LED-verlichting.De Z650 met zijn smalle rijwielgedeelte en responsieve tweecilindermotor is een absolute favoriet onder rijders van alle ervaringsniveaus. Uitgerust met LED-verlichting rondom, een TFT-display en smartphone-connectiviteit, stimuleert de Z650 de volgens Kawasaki zintuigen en inspireert 'ie elke rit. 

De levendige rode lak is speciaal voor deze jubileummodellen gemengd, waardoor hun agressieve Supernaked Z-styling nog opvallender wordt. De donkerblauwe en zilveren accenten accentueren het rood en net als bij modellen uit die tijd zijn het "Z"-embleem en het Kawasaki-logo in goud afgewerkt, waardoor deze modellen zich verder onderscheiden van hun standaard tegenhangers. 

Voeg rode wielen toe, met zilveren krijtstrepen, speciaal leer en een herdenkingslogo "Z 50th" op het voorspatbord en het pakket is compleet. Naast de opvallende en vooral ook unieke kleurstelling heeft Kawasaki voor de gelukkige kopers ook nog een uniek "50 years of the Z brand" ontwikkeld, dat niet in de winkel te koop zal zijn.