Zoeken

Harley veilt unieke LiveWire voor COVID-19 fonds

15 mei 2020
Harley-Davidson Motor Company en Bonhams organiseren een exclusieve veiling van een unieke LiveWire, waarvan de opbrengst die wordt gedoneerd aan het United Way Worldwide's COVID-19 Community Response and Recovery Fund. Mocht je willen bieden dan zul je wel in de VS woonachtig moeten zijn.

De ter veiling aangeboden 'één-van-één' LiveWire fiets is door Harley speciaal voor deze veiling gemaakt en wordt vergezeld met een exclusieve bezorgervaring. De veiling wordt digitaal gehouden van dinsdag 12 mei 2020 - dinsdag 26 mei 2020 door Bonhams. Online, om netjes aan de social distancing richtlijnen te kunnen voldoen.

"We worden allemaal beïnvloed door de huidige situatie en de impact die dit heeft op de meest risicovolle delen van de samenleving", zegt Jon Bekefy, general manager brandmarketing bij Harley-Davidson Motor Company. "Als een langdurige partner van de United Way, en geïnspireerd door hun voortdurende veerkracht in deze crisis, is Harley-Davidson vereerd om een ​​rol te spelen in de hulpverlening en onze gemeenschap te inspireren over de open weg die voor ons ligt."

Naast de aangepaste LiveWire nemen de winnende bieder en één gast deel aan een exclusieve bezorgervaring en een "behind-the-scenes" Harley-Davidson-tour. Deze privé ervaring omvat een archieftour door het Harley-Davidson Museum. Het is volgens Harley een ongeëvenaarde kijk op het erfgoed en de toekomst van Harley-Davidson Motor Company.

Het LiveWire model dat ter veiling wordt aangeboden, is een exclusieve versie van de elektrische motorfiets van Harley-Davidson. De aangepaste LiveWire-motorfiets heeft voor deze gelegenheid een eenmalige kleurstelling en een uniek grafisch pakket gemaakt door het Harley-Davidson styling- en ontwerpteam. 

Dit model beschikt ook over een volledige reeks originele onderdelen en accessoires van carbon, waaronder een Speed ​​Screen Blade, een afdekkap voor de duozit en een tankcover.  De motorfiets wordt ook ondertekend door leden van de Davidson-familie.

"Het ontwerpteam van Harley-Davidson heeft de aangepaste verf en afbeeldingen op deze motorfiets gemaakt om de natuurlijke vormen van de LiveWire te accentueren", aldus Bekefy. "Het is een zeer unieke en verbluffende motorfiets die echt uniek is."

Om de historische betekenis van de motorfiets te markeren, is het LiveWire-model dat wordt geveild nummer 500 van de 500 "First Strike" editie LiveWire elektrische motoren. De LiveWire modellen van de First Strike-editie zijn speciaal genummerde versies die zijn gemaakt om de eerste 500 exemplaren van Harley-Davidson te vieren.

Deze veiling is beschikbaar voor deelnemers uit de Verenigde Staten.

"Wanneer hele gemeenschappen samenkomen om mensen te ondersteunen in tijden van nood, kunnen organisaties zoals United Way een echt verschil maken in het leven van mensen", zegt Brian Gallagher, President en CEO van United Way Worldwide. "De fondsen die worden opgehaald door deze aangepaste motorfiets te veilen, stellen ons in staat om de benodigde diensten te verlenen aan individuen en gezinnen die herstellen van COVID-19 en om onze inspanningen te ondersteunen om gemeenschappen weer sterker te maken dan voorheen. Bedankt Harley-Davidson, Bonhams en iedereen die betrokken is bij het ondersteunen van dit speciale evenement. ”

De veiling gaat hier online live en opent voor biedingen op dinsdag 12 mei om 10.00 uur EST en sluit op dinsdag 26 mei om 16.00 uur EST. Alle opbrengsten, exclusief belastingen en toeslagen, worden gedoneerd aan het COVID-19 Community Response and Recovery Fund van United Way Worldwide. Potentiële bieders kunnen meer informatie vinden op Bonhams.com/LiveWire.