Zoeken

Test: hoe duurzaam is een Royal Enfield Meteor 350

Conclusie

2 februari 2024

We moeten je eerlijk bekennen dat vanaf de allereerste kennismaking met het nieuwe 350-platform we zeer onder indruk van de nieuwe generatie Royal Enfields zijn geweest. Bij de eerste test van de Meteor 350 in en rond Rotterdam, bij de 350 Classic familie in de bergen in Zuid-Frankrijk en bij de HNTR 350 in Dijon, telkens weer viel het ons op hoe ontzettend deugdelijk het geheel oogde. Deugdelijker nog dan menig premium model. Een premium motor voor een budgetprijs, dat was in onze ogen de nieuwe generatie Royal Enfield motoren in een notendop. 

We moeten je echter ook eerlijk bekennen dat we desondanks niet hadden verwacht dat de Meteor 350 deze duurzaamheidstest zó glansrijk zou doorstaan. Wanneer je 4 maanden en 8 dagen in weer en wind onbeschermd buiten hebt stilgestaan en het enige wat dan is op te merken, is condens in de koplamp en een bevroren contactslot, wat in beide gevallen door zonnestralen binnen no-time was opgelost, dan heb je gewoon een oer-en-oer deugdelijke fiets ontwikkeld. 

Alles wat in lagelonenlanden wordt geproduceerd van likmevestje kwaliteit? Deze Royal Enfield Meteor 350 bewijst het tegendeel, “premium” merken genoeg die daar wat van kunnen leren…