Zoeken

Kalender WK Superbike opnieuw aangepast

14 april 2020
Als gevolg van de aanhoudende lockdowns vanwege de coronapandemie heeft Dorna opnieuw de kalender van het WK Superbike aangepast. De races in Misano en Aragon zijn verplaatst, de race in Imola is komen te vervallen. Als eerste race staat nu Donington begin juli op de agenda.

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor Dorna, promotor van het WK Superbike. Niemand weet hoe lang het duurt voordat de coronapandemie onder controle is en wanneer de beperkingen kunnen worden opgeheven en dat maakt het super ingewikkeld om een racekalender samen te stellen. 

Nu heeft Dorna met het WK Superbike het geluk dat dat in een normaal seizoen maar 13 events kent, waardoor er voldoende ruimte is om indien nodig met data te kunnen schuiven. Zo werden eerder al de races in Jerez en Assen verplaatst, terwijl voor de race in Qatar nog een nieuwe datum moet worden geprikt.

Vandaag heeft Dorna bekend gemaakt dat ook de wedstrijden in Imola, Aragon en Misano het slachtoffer zijn geworden van de coronapandemie. Voor twee van de drie wedstrijden heeft Dorna echter een nieuwe datum kunnen prikken. 

De race in Aragon, die oorspronkelijk van 22-24 juni op de kalender stond, zal nu worden verreden het weekend na Assen van 28-30 augustus. De race in Misano is van 12-14 juni verplaatst naar 6-8 november en is daarmee (voorlopig) de afsluitende race van het seizoen. Voor de race in Imola is geen vervanging gevonden, deze race is nu dus officieel geschrapt. 

Kalender WK Superbike 2020:

Circuit Datum Superbike Supersport Supersport 300
1 Phillip Island / Australië 22-24 februari
2 Losail / Qatar * 13-15 maart
Imola / Italië **
3 Donington / Verenigd Koninkrijk 3-5 juli
4 Oschersleben / Duitsland 31 juli - 2 augustus
5 Assen / Nederland 21-23 augustus
6 Aragon / Spanje 28-30 augustus
7 Portimao / Portugal 4-6 september
8 Catalunya / Spanje 18-20 september
4 Magny-Cours / Frankrijk 2-4 oktober
9 El Villicum / Argentinië 9-11 oktober
10 Jerez / Spanje 23-25 oktober
11 Misano / Italië 6-8 november

*) gecanceld, nieuwe datum nog nader te bepalen
**) gecanceld, geen nieuwe datum